Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: Android_AS
Android_AS
Ґеймер - це наша субкультура.
Користувач не на сайті
на Середа, 15 лютого 2012 в Статті

Невеликий гід по написанню правильних блоґів

Якщо ти хочеш написати хороший блоґ, тобі слід дотримуватися певних рекомендацій. А для тих, хто хоче змагатися за звання найкращого блоґера місяця і отримати у подарунок ліцензійну гру, окрім порад надам твоїй увазі деякі критерії, за якими ми обираємо найкращого писаку місяця.

Про те, як написати блоґ і як правильно його оформити вже писалося. І правила оформлення уже склалися. Але перед тим як перейти до наступної сходинки, раджу тобі ще раз їх переглянути. Особливо, якщо ти їх взагалі не читав.

Для охочих стати най-най-блоґером

Як ми оцінюємо блоґи? Говорячи про критерії, які використовує команда PlayUА для обрання найкращого блоґера, мається на думці співвідношення кількість/якість. Тобто з кількістю зрозуміло, а от якість поділяється кілька підрівнів. Розглянемо детальніше:

Оформлення

Це важлтивий критерій, який тепер ще й стардантизований. Більше про це ти можеш прочитати в цій темі: http://playua.in.ua/blog/entry/2012-02-23-17-12-51.

Чи оригнальний та цікавий твій блоґ?

Це найважливіший критерій. Якщо гарно написано, цікаво подана інформація і креативний підхід - це з розряду "найкращий". Важливо, якщо ти маєш власні рубрики, до яких можна прив'язати певну тематику.

Приклади: [Merecive Blogs], Скромні новини, [Ігробалак], [Казки на ніч], Скринька Вайпера, Ігрова поезія, [Ігростоія], [Вперед в минуле]

Якщо ти уже ведеш якийсь прямонацілений блоґ, то назви його - створи власну рубрику і ідентифікуй якось, що було простіше орієнтуватися. Обов'язково записуй в теґах назву рубрики, окрім інших теґів.

Чи сам написав блоґ?

Якщо ти перекладаєш ігрові новини, або іншу інформації з інших джерел, то роби це правильно. Не достатньо вставити текст в перекладач і кинути таким на сайт, додавши картинку. Зазвичай в таких текстах залишаються неперекладені слова і проглядається нелогічність змісту.

Правильно - написати новину своїми словами, не вдаючись до ницого плагіату.

Чи правдива інформація?

Тут легко і самому перевірити. Але набагато краще, коли автор залишає якісь посилання на першоджерело, додає відео, і вставляє картинки. Особливо це стосується тих блоґерів, які пишуть про ігрові новини. Якщо ти черпав інформації не з інтернету, то впиши звідки. Але це не є обов'язковим. Тим більше, якщо ти сам усе писав.

Скільки блоґів ти написав?

Лоскітливе питання. Блоґів можна писати по десять в день, та не за усіма рекомендаціями. Якщо ти хочеш бути найкращим, то вважай: ми оцінюємо тільки найкращі блоґи, і беремо до уваги тільки їхню кількість. Так що зав'язуй викладати по 30 штук на тиждень і берися за клаву з правильною сторони!


При виконанні усіх вищещазначених критерій та умов, ти збільшуєш свої шанси на звання Кращого Блоґейра місяця! Номінація має і матеріальну винагороду - ліцензійну гру у Steam!


Для бажаючих попасти на головну.

Ні для кого не секрет, що майже кожного дня ми викладаємо по кілька блоґів, як новини на головну. Беруться тільки найкращі, правильно оформлені і без помилок написані :). Пріоритетними вважаються цікаві блоґи про ігроіндустрію: новини, відео, чи якісь роздуми на тему.

Часто, щоб викласти блоґ на головну, заважає те, що він, ніби, і цікавий, але помилок там хмара. Не завжди команда PlayUА має змогу самостійно виправити написане. Тож перевіряй особисті повідомлення в Спільноті - можливо до тебе хтось написав ;).

І ніколи не робіть так, щоб в блозі було одне тільки відео. Такі блоґи будуть видалятися.

Для рецензорів і відеоблоґерів.

Якщо ти вважаєш, що гарно знаєш про ігри, вмієш правильно оцінити і страшно розкритикувати. І до того, ти пишеш на них рецензії? В тебе є шанс заповнити своєю роботою архів оглядів ігор PlayUа! Зв'яжися з одним із адміністраторів, і запропонуй йому співпрацю. Ми обов'язково опублікуємо хороші роботи. Все, що тобі залишається - це правильно оформити рецензію, або превю.

Тут: http://playua.in.ua/blog/entry/2012-01-08-17-47-07 - загальні знання про те, як краще писати огляди. Там ти знайдеш натхнення і підказки.

А тут: http://playua.in.ua/social/groups/viewgroup/3-PlayUA написані вимоги для оформлення написаних рецензій. Збір додаткової інформації і адреса, на які отрібно відсилати текст і скріншоти.

Якщо буде виходити якісно, в тебе залишиться бажання і добавиться відповідальності - можемо підтримати твій відеопроект, або працю над рецензіями офіційно і викладати на головну постійно!


П.С. Пиши теґи - від них залежить твоє життя!!!

URL зворотнього посилання для цього запису