Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: Sancho
Sancho
Good news everyone!
Користувач не на сайті
на Неділя, 18 березня 2012 в Прев`ю

Botanicula. Схвалено "Greenpease".

З міста янголів роботів  на липове дерево

Талановиті чехи з Amanita Design, розробники відомих квестів Machinarium i Samorost, не сидять склавши руки. Чергова гра  від цієї студії розповість про п'ятьох хоробрих істот, які мешкають на липовому дереві. Їхню оселю руйнують злі павукоподібні паразити, висмоктуючи з дерева всі соки. Тож друзі вирішують дати відсіч загарбникам і врятувати останні липові паростки.

Гра побудована за вже знайомою схемою, яку геймери зустрічали в Samorost i Machinarium - потрібно вивчати рівні, збирати предмети, розв'язувати головоломки й взаємодіяти з іншими персонажами. Ще однією схожістю з Machinarium'ом буде повна відсутність усних чи письмових діалогів - спілкування буде відбуватися у вигляді хмарок з зображеннями.

 

У розпорядженні гравця буде аж п'ять героїв: пан Перо, місіс Гриб, пан Ліхтар, пан Маківка та містер Прутик. Кожний з них, як водиться, матиме унікальні здібності, які знадобляться для подолання численних перешкод - пан Маківка може триматися на воді й використовує грубу силу, містер Прутик може кріпитися до різних поверхонь й випускати довгі пагонці. Пан Перо вміє літати, місіс Гриб клонуватися, а пан Ліхтар хоч і ніякими особливими талантами на геймплейному відео не відзначився, безсумнівно, теж не випадково потрапив у ряди спасителів.

Реліз проекту запланований на кінець березня - початок квітня й вийде на на платформах Microsoft Windows, Mac OS X та Linux. Також були анонсовані версії для Ipad і планшетів на базі Android. До речі, "Ботанікула", ще до виходу встигла отримати нагороду на Independent Games Festiwal 2012 (IGF'12) в номінації "Exсellence in Audio Award".

Гра обіцяє бути захопливою та цікавою, насамперед, геймерам, яким прийшовся до душі Machinarium. Хоч ззовні ці ігри дуже відрізняються (стімпанкове місто та хіпі-дерево), певна внутрішня схожість помітна з перших хвилин відео.  Чекаємо на шедевр від Якоба Дворські, Яроміра Плахі та всієї студії Amanita Design. Тим паче, що чекати лишилось недовго.

Олександр "Sancho-Panda" Кузьменко

URL зворотнього посилання для цього запису