King's Bounty: Легенда про Лицаря
God of War: Chains of Olympus
Warlock Master of the Arcane
Lone Survivor
Superbrothers: Sword and Sworcery

King's Bounty: Легенда про Лицаря

Чимало існує історій про людей, яких ми називаємо пафосним словом «Лицар». А хто ж такий цей лицар? Це кремезний силач-богатир, що чимчику...

God of War: Chains of Olympus

"Гррр!", - кричав непереможний Кратос на підході до нової частини про свої античні поневіряння, цього разу на мобільній платформі PlayStation Por...

Warlock Master of the Arcane

Хтось каже «чарівник», хтось скаже «чаклун» та зараз ми поговоримо про великого мага, який вирішив підкорити свій світ і здолати усіх на ...

Lone Survivor

Творіння митців жанру Indie-ігор не припиняють дивувати, а деколи - страшити. Нещодавно, вийшла ще забавка в стилі "хорор" Lone Survivor. Її анонс в...

Superbrothers: Sword and Sworcery

Давай зараз побалакаємо про одну забавку, яка має зацікавити як мінімум тим, що перебралася до персонально ком'пютера від свого меншого ...

Як робити гарні скріншоти?

Як робити гарні скріншоти?

18 груд. 2011
by Микола Сонячний category Конкурси - Скріншот дня

Як ви знаєте, портал справжнього ґеймерського духу проводить постійний конкурс - Скріншот дня. Ми збираємо кращі скріншоти з ігор, публікуємо їх, а наприкінці кожного місяця обиратимемо кращий, автор котрого отримає подарунок - ліцензійну гру у Steam.
Але от халепа! У школах не вчать, як робляться гарні скріншоти! І батьки про це ніколи не розповідали. Та й викладачі в університетах. То що ж робити? Як зробити достойний знімок ігрового екрану? Ось кілка порад:

Завжди тримай FRAPS увімкненим. Далеко не всі ігри самі створюють скріншот при натисненні клавіші PrtSc, а згортати вікно гри і вставляти знімок у графічний редактор - доволі накладно. Тому радимо користуватись цією чудовою програмою, яка не тільки дозволить зберігати скріншоти зручною вам клавішею (у іграх, де нема консолі, дуже зручно це робити тільдою (`)), але й заміряє кількість кадрів на секунду, що вам показує гра і допоможе записати ігрове відео, якщо ви захочете змонтувати ролик.
Лови момент! Ігри постановчі, такі, як Mass Effect, Відьмак 2, чи Battlefield 3 самі демонструють гравцеві зрежисовані сцени. Тобто, фактично, всю операторську роботу за вас вже зробили розробники - вам залишається тільки вчасно зробити знімок. А що робити у іграх-сендбоксах, де кат-сцен немає (Skyrim, S.T.A.L.K.E.R.)? Ну, тут складніше. Частину роботи за вас зробили ігрові дизайнери, намалювавши гарні світи. Та просто вийти у чисте поле і зробити скріншот - недостатньо. Навіть у таких іграх, завжди можна знайти більш вигідний ракурс, чи динамічніший момент. Приклади того, як робити скріншоти у Скайримі дивись унизу.
Скрін може бути не тільки гарним - він може ще й нести зміст. У недавньому Assassin's Creed: Revelations є кілька дуже зворушливих моментів. Наприклад, коли пристарілий Альтаїр прощається з сином (камера тоді демонструє його місце спочивання і віддзеркалення у воді героя, що обіймає сина), або ж коли бородатий Еціо дивиться у вічі скелету Альтаїра. За цими кадрами є ціла історія. Не полінуйся вловити її і написати як анотацію - це тільки збільшить твої шанси на виграш.
Відключи чортів інтерфейс! У більшості ігор є можливість відключити інтерфейс к бісовій матері. Зроби це! Міні-карта, чи список квестів на екрані псує все задоволення від перегляду зображення.
Будь оригінальним. Скріншоти з Скайриму ллються як весняний дощ. Але хто ж їх ще не бачив? Та є безліч інших гарних ігор. Batman: Arkham Asylum, Gothic 3, FlatOut: Ultimate Carnage, Just Cause 2, Limbo, Trine 2, Call of Juarez: Bound in Blood, Dead Island, EVE Online, Dust 514, L.A. Noire, Metro 2033, Prince of Persia, тощо.

Оголошую особистий конкурс - гру на мій вибір отримає той, хто зможе прислати самостійно зроблений скріншот з гри The Elder Scrolls III: Morrowind, котрим мене дійсно здивує. Але врахуйте - я у цій грі провів не один тиждень і здивувати мене складно. Назвімо це пошуком талантів :-)
P.S. Всі скріншоти на банері угорі - мої особисті. Хто назве мені список всіх ігор на колажі - той молодець :-)

Ну, як і обіцяв, ось кілька прикладів дійсно приголомшливих скріншотів зі Скайриму

Більшість скріншотів взято з сайту DeadEndThrills . Для створення цих скріншотів не використовувався Photoshop.