Огляд MSI GTX 670 Power Edition

Огляд MSI GTX 670 Power Edition

15 вер. 2012
by PlayUA, MSI category Новини - Огляди заліза

Нарешті! Дочекались! Зелені наступають!

Огляд сьогодні нестандартний. Завжди тут були відеокарти, раз материнка проскочила. А сьогодні прийшов до нас Механізм! Робот! Вбивця! Та ще й Power Edition!

Це механічне чудо втілює жах і викликає повагу! А його зброя несе холод і заливає усе текстурами крові! Поряд із цим відчуваєш себе пікселем у FullHD морі зображення, яке саме собою змушувало твої очі витекти на клавіатуру від небаченої детальності.

Думаєш це все? Наш світ знищено? Але ні! Ці виплодки інженерного ґенію прийшли з миром і подарували нам пристрій, який відтепер захищатиме нас від клятих артефактів та баґів і FPS наш тепер завжди буде стабільно високий! Не можна так просто взяти і не розповісти про цю супер штуку, відеокарту від MSI. Але це не просто відеокарта, це зброя на ім’я - GTX 670.

Якась коробка..

Отже дав мені зелений робот блакитну коробку і сказав: “Ти тепер у безпеці, ґеймере. Візьми це та піди викури тих довбаних кемперів з їхніх сховків”.

З першого погляду нічого незрозуміло. Тільки напис TripleOverVoltage і знак у формі блискавки. Це напевне якась дуже крута технологія, яка дозволить цій зброї палити тих орків у ще більших кількостях і зі ще більшою завзятістю.

Але під кришкою бачимо оце. Два сюрикени, два маленькі вбивці. Проте досі нічого не ясно, правда тут вже написано значно більше:

  • Ось пункт про військову сертифікацію за неземним стандартом MIL-STD-810G. Згідно з ним ця зброя прослужить мінімум 10 років.
  • Далі привертає до себе увагу MSI Afteburner. Це утиліта керування цією штуковиною. З нею ми будемо розбиратись вже в ході тестування.
  • І нарешті найцікавіше. Вбивча насадка, різальний елемент – заморожувальні вентилятори. Twin Frozr IV із технологією заточки лез вентиляторів Propeller Blade. Нам обіцяють на 18 градусів холоднішу кров та на 9 децибел тихіший крок при скоєнні вбивств.

Так що ж усередині?

Торкатися цього спершу якось боязко, не дай бог ще вистрелить, чи що воно там робить… Тому одразу поліз глибше у коробку за інструкцією.

Та в середині знайшов ще багато усякого цікавого:

  1. Диск із драйверами та утилітою MSI Afteburner. Рекомендуємо завантажувати найсвіжіші версії прямісінько з сайту MSI.
  2. Quick User`s Guide, коротка інструкція зі знищення от таких, як на зображенні, страшних орків.
  3. Повна інструкція.
  4. Перехідник DVI-VGA, для однозначно старомодних користувачів.
  5. Перехідники живлення Molex-6 pin pci-e power. Теж для старомодних, або заощадливих юзерів. Хоча ця штука ніяк не дешева.

Та ну ту інструкцію, давай гратись!

Після ввімкнення, штука страшно зашуміла. Уміють же вони лякати. Але тут підказали, що так вона готується до роботи. На всякий випадок, вентилятори дмухтять в зворотню сторону при кожному увімкнені, таким чином очищуючись від пилу, бруду, мух, тарганів і всього що може туди потрапити під час маршкидків полем битви.

Загалом же річ важка, металева, відчувається що потужна. А виробник подбав про всіх. Навіть дизайн, не просто брутальний квадрат, а доволі непоганий мілітаристична стилізація. А характеристики які…

Що ж там всередині?

Після нескладних маніпуляцій, відеокарта розпадається на дві частини. Першу бачиш вище, а про другу, фото якої нижче, розповімо далі…

Власне, перша половинка, це друкована плата, на якій розпаяні всі ті круті речі, про які написано на коробці. А нам видно тільки мізки, оце найбільше квадратне, і ще багато всякої хімії.

Серед неї варто виділити Enhanced PWM Design, який забезпечує кращу стабільність при розгоні та власне забезпечує існування технології Triple Overvoltage. Наявність цієї технології якраз і дозволяє вам розігнати відеокарту сильніше, ніж це зробили фахівці MSI.

Саме ці всі технології, саме цей кусок коричневого текстоліту і відрізняє цю версію від простої відеокарти. Дешевший варіант навіть може бути оснащений охолоджувачем Twin Frozr, але не мати змоги до відчутного розгону.

А друга половина, це капці який крутий і багато кому відомий Twin Frozr IV!

З верхнього боку, яким ми усі будемо постійно милуватись, видно два 8 см вентилятори-сюрикени заточені технологією Propeller Blade. Обертаються вони швидко, тихо, і ефективно. Все-решта це алюмінієвий корпус, який, до речі, непогано нагрівається після кількох годин безперервного випилювання зерґів з планети Чар. Будьмо обережні!

А на звороті у всій красі постає охолоджувальне залізо. Тепло з відеоядра забирає мідна нікельована пластина, від якої відходить 5 теплових трубок.

Ці штуки розподіляють тепло по усьому радіатору і роблять це вкрай ефективно.

Куди що втикати?

На задній панелі є абсолютно усі виходи, які можуть знадобитися. Це DisplayPort, HDMI, DVI-I та DVI-D. Що до виходів, до речі чомусь на коробці про це не згадано, до них можна підключити аж 4 FullHD монітори одночасно!

І нарешті пограємось!

Перед запуском, згадаю за решту заліза. Бо ж бува поставлять таке чудо на гівенце 50-літнє і квилять потім! А у нас це: Intel Core i5 4ГГц, 8ГБ ОЗП, материнка MSI Z77, БЖ 600Вт, вінчестер 7200об/хв.

Спершу з’ясовуємо, в яких режимах може працювати це чудо інженерної справи. А для цього запускаємо вищезгаданий MSI Afteburner і граємося з термодинамікою у песика та півника. Ця утиліта покаже допитливому погоничу залізяччя оберти вентиляторів, навантаження на відеокарту та температури.

Ми щось з дуру запустили не гру якусь, а MSI Combustor. Це теж утиліта і вона безжально смажить відеокарту. Але система охолодження не дозволить жодному компоненту перегрітись.

Власне у 100% навантаженні вентилятори розкрутились тільки на 50% і на тлі системи їх не було чути взагалі. Хоча температура була і висока, аж 70 градусів, але це повністю контрольована температура. І наявність запасу можна побачити при розгоні!

А розганятись ця штука вміє і охоче робить це. Стабільної роботи вдалось досягти на частоті 1220 МГц. А це 20% зверху того, що пропонує MSI. А Nvidia взагалі рекомендує 915 МГц. Показник із 915 до 1220 МГц – геть вражає. Пам’ять теж погналась непогано, а саме на 500 МГц ефективної частоти.

Навантажували відеоприскорювач у тих же умовах, а це, на жаль, ніякий не хардкорний шутер, а той же Combustor.

При цьому всьому вентилятори не розкручувались більше 50%. А з переляку вручну виставив 60% швидкості і отримав при цьому температуру 67 градусів. Ось тобі і запас!

На жаль подальший розгін неможливий, і не через високу температуру, а через обмеження підсистеми живлення. Саме ця відео карта не зовсім для розгону, а скоріше для вкрай комфортної роботи, в близьких до штатного, режимах.

Нарешті ігри!

Коли бракує слів..

Отже, MSI GTX 670 Power Edition – реально потужна штука. Продуктивності її предостатньо для абсолютно будь-якої гри. Звісно, розгін тут теж не дитячий, але це не основне. А основне, це комфортний ґеймінґ у будь-яких режимах та у будь-яких іграх і протягом ще кількох поколінь всіляких CoD-ів та Battlefield-ів. Вентилятори шумлять лише при запуску, коли видувають пил з радіатора. Далі, у будь-яких режимах навіть не нагадують про себе. Звісно це говорить про неабиякий запас. Хоча цей запас стає в нагоді, враховуючи можливості розгону. Після не дуже складних маніпуляцій з бігунками ця відеокарта доганяє і переганяє топове рішення – GTX 680. На жаль, звісно за таку продуктивність потрібно заплатити відповідну ціну.

Тому рекомендуємо цю ракету усім, хто може і хоче просто рубати усіх тих зомбаків, перевертнів та інших ворогів тільки на максимальних налаштуваннях!

А за відеокарту хочемо подякувати компанії “MSI Україна”, яка через страшненького робота передала нам… цейво… ракету! А дали нам її не просто так, а тому що ми кльоскі!

Автор огляду: Богдан bodyanuch Мартиняк