The Thing
Journey
Mark of the Ninja
The Walking Dead: Episode 5 - THE END
Ingress

The Thing

Уявіть собі, що Ви науковець-полярник. Ви опинилися на дослідницькій станції в Антарктиді (чи Арктиці, байдуже) в товаристві з десяти так...

Journey

Велика мандрівка починається з першого кроку. І не завжди цей крок повинен бути справжнім. Іноді досить, щоб він стався лише в голові. Це ...

Mark of the Ninja

  Raindrops pock my skin I am soft, scalded and marked And terribly strong   Не дивуйтесь, що, розглядаючи звичайну двовимірну стрибанку, ми будемо проводити паралелі...

The Walking Dead: Episode 5 - THE END

Ось і підійшов до кінця перший сезон чудового ігрового серіалу від Telltale Games. «І мертві підуть» занурили нас у захопливу, напружену та зв...

Ingress

Niantic у листопаді 2012–го випустила у закритий бета-тест гру, яка вже сколихнула світ - Ingress. Саме так і не менше, бо інакше для чого б поглину...

Xbox 720 та Sony PlayStation 4: ціни і залізо

Xbox 720 та Sony PlayStation 4: ціни і залізо

16 січ. 2013
by bodyanuch category Новини - Технології

В мережі з'явився витік інформації, про характеристики майбутніх основних консолей. Окрім самої конфігурації ґаджетів також підтверджуються здогади про їхній анонс на Е3 2013 у червні.

В першу чергу підтвердилась популярна думка, що залізо в них буде використовувати архітектуру ПК. Згідно доступної інформації — обидві компанії віддали перевагу продукції AMD лінійки Jaguar.

Процесор

На однаковій архітектурі процесорів схожості закінчились. У Microsoft вирішили зробити старку на багатоядерність і збираються використовувати 8-ядерний варіант, який працюватиме на частоті 1,6ГГц. Одне з ядер буде виділено під потреби ОС.

Sony пішли іншим, і більш консервативним, шляхом. У них процесор матиме в два рази менше ядер — лише 4. Проте працюватиме і на вдвічі більшій частоті — 3,2ГГц. Така схема зараз є стандартом для розробників.

Відеокарта

Тут всі зійшлися знову ж таки на пропозиціях AMD. Схоже настає кінець пануванню Nvidia і в ігри повноцінно прийде OpeCL. Звісно це будуть представники наступного покоління графічних процесорів — Radeon HD 8000.

Які саме відеокарти будуть поки невідомо.

В PS4 буде використовуватись новітній варіант зв'язки процесора APU і графіки. Графічного буферу очікується 4Гб GDDR5.

Для Xbox 720 вирішили піти навпаки і більш консервативно. Процесор не матиме вбудованої графіки і система буде обходитись лише дискретною графікою. Об'єм графічної пам'яті поки невідомо, але збираються використовувати повільнішу і дешевшу DDR3.

Залишок

Наразі технічне начиння наступної генерації консолей не дивує. Сучасні аналоги цього заліза можна зараз легко придбати. Не дивлячись на різні підходи компаній, продуктивність має бути дуже схожою.

Коли можна буде купити?

З кожним таким витоком стає все більш очевидно, що анонсують ґеймерські коробки на Е3 2013, який проходитиме у червні. Що ж до появи в магазинах, то обидві консолі слід очікувати на останній квартал цього року. Проте всі чомусь вважаються, що Xbox 720 з'явиться все ж швидше за PS4. Ну можна загадати, що перший з'явиться під час осіннього сезону виходу ОГО-забавок, а другого гіганта на західне різдво.