Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: adidas2008ua
adidas2008ua
Немає підпису.
Користувач не на сайті
на Середа, 04 січня 2012 в Статті

Легка інструкція по додаванню блоґів

Легесенька інструкція по блоґах. Читати усім!!!

Пройдемось по кнопочках:

1. Якщо ще не дописав до кінця, використовуй кнопку «Зберегти як чернетку».

2. Якщо стаття повністю оформлена, тиснемо на «Опублікувати».

3. «Постійне посилання». Наприклад, посилання на блоґ http://playua.in.ua/blog/entry/ualt_project_zero і «ualt_project_zero» - це «Постійне посилання» (підказка: вписувати тільки англійськими літерами).

4. «Вставити відео», тут усе зрозуміло. Прохання: не змінювати стандартний розмір. Невеличка підказка, якщо відео з YouTube, посилання краще брати звідси:

5. Якщо хочеш виділити основний текст, користуйся цією панеллю (а не через 6).

6. Це тільки для заголовків. Прохання: не використовувати на ціле речення, тільки заголовки.

7. Користуйся краще кнопочкою 8.

8. «Вставити медіа» ТУТ завантажуй зображення (а не через кнопочку 7). Прохання: не змінювати стандартний розмір.

9. Якщо через деякий час доповнюєш статтю, використовуй лінію, щоб юзеру було легше побачити доповнення.

10. Цим розділяй новину на коротку (тобто яка частина буде відображатись на головній).

11. У теґ вписуй слова, які характеризують твою статтю. Підказка: не потрібно весь текст пхати, 5-10 слів і все. Можна ще вибрати зі списку:

Давайте усі блоґи оформлювати по стандарту. Тобто стаття має починатись з одного зображення (яке ми вставляємо тільки через кнопку 8) або відео, далі іде текст (усередині новини може бути і текст і відео, все що захочеш). Після першого абзацу розділяємо новину (кнопка 10). У результаті на головній сторінці блоґів новина має виглядати так:  картинка/відео по центру і один абзац тексту.

Ще 2 таких прохання:

1 – текст вирівнювати кнопкою 12.

2 – ніколи не копіювати текст з Word’а (можна, якщо це буде оформлена табличка) або з іншого сайту. Редактор зберігає усі шрифти, копіюйте краще з txt-файлу.


Android_AS

Через часті однотипні помилки блоґерів я вирішив навести до прикладу вирішення постійних проблеми з правильним оформленням блоґів:

Проблема 1.

Якщо ти написав і виклав блоґ, але він чомусь опинився внизу списку. Пояснюю: блоґ сортується за часом початку його написання. Він можу посунутись до низу, якщо ви дуже довго його писали, і хтось почав писати пізніше вас. Також таке явище часто спостерігається тоді, коли викладають з чернеток. Адже викладений блоґ приписує собі початок часу написання чернетки.

Вирішення:

Заходимо в редактор блоґу. Натискаємо на піктограмку "Режим HTML" і дивимося, що накоїли. Потім копіюємо, те що накоїли, і створюємо новий, свіжий блоґ. Туди, теж в режимі HTML вставляємо, те що накоїли) Виходимо з цього режиму. Все. Залишилося дооформити і вписати теґи

Проблема 2.

Ніхто ніколи не вставляємо на головну відео в потрібному розширені. А треба 400*220.

Вирішення: Ось де потрібно писати! На картинці наведено приклад, як потрібно вписувати значення розмірів відео на головній, та всередині в блоґу. В першому випадку 400*220, в іншому - 450*259

Проблема 3.

Те саме, але з картинками.  За правилами на голосній допускаються картинки з розширенням тільки 400 по ширині. Ну, і відцентровані само собою

Вирішення:

Якщо ви завантажували картинку через Кнопку 8, то достатньо буде змінити параметр ширини, як показано на скріні, тобто 400. Висота виставиться автоматично. 
Якщо ж ви завантажували картинку іншим способом (Кнопка 7, або за допомогою блаузерних завантажувачів), то висоту прийдеться підібрати вручну. Зазвичай це 220.

Всередині самого блоґу картинки дозволяється вставляти до 550 по ширині, не більше. Менше звичайно, можна.

URL зворотнього посилання для цього запису