Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: android_as
android_as
Каталізатор
Користувач не на сайті
на Вівторок, 21 лютого 2012 в Статті

Правила для блоґів, блоґерів та читачів

У зв'язку зі зростанням кількості блоґів, що публікуються кожного дня, приведення їх адміністраторами до стандартного вигляду займає багато часу. Тому ми вирішили скласти обов’язкові правила написання та оформлення блоґів.

У разі якщо користувач надалі ігноруватимете правила, - він отримає попередження. Якщо після попередження, користувач не виправив помилок – його блоґ буде приховано, сповіщення про це можна буде побачити в особистих повідомленнях у Спільноті. Блоґи злісних порушників, що ігноруватимуть будь-які звернення адміністрації, видалятимуться. За систематичне порушення правил передбачена міра покарання у вигляді заборони вести блоґи, до повного перевиховання.

Обов’язково:

1.1. Вставляти титульне зображення через сайт (кнопка 8) або з шириною 400px через інші сайти (кнопка 7). Вирівнювати всі картинки по центру.

1.2. Формат тексту стандартний, без виділення жирним шрифтом і іншими кольорами. Жирним шрифтом можна виділяти тільки ключові слова чи фрази у блозі, на яких особливо варто зосередити увагу.

1.3. Текст вирівнювати по краях (кнопка 12).

1.4. На головній сторінці опубліковувати тільки один абзац новини – хоча б одне повноцінне речення, короткий зміст блоґу; На головній сторінці також не можна залишати посилання на інші інтернет ресурси.

1.5. Кожен блоґ повинен розділятися між головною сторінкою і внутрішньою. Для цього використовуйте кнопку Читати далі...(номер 10). Навіть, якщо інформації небагато, потрібно це робити.

1.6. Відео завантажуємо через плеєр (кнопка 4) або через код з шириною 400. Також виставляти по центру.

1.7. При копіюванні, або перекладі інформації потрібно вказати на джерело (оригінал) і повиправляти помилки (якщо використовувався програмний перекладач).

1.8. Іноземною мовою (зокрема російською) стаття може бути опублікована тільки її автором. В противному випадку діє правило 1.7.

1.9. Блоґ з великою кількістю граматичних та пунктуаційних помилок буде приховуватись, для подальшого доформлення.

Рекомендовано:

2.1. Текст не можна копіювати з - інших сайтів, або з Microsoft Word, і одразу вставляти у редактор блоґу (він зберігає усі формати). Для того, щоб шрифт був стандартним, друкуйте самостійно, або ж кидайте у WordPad, Блокнот, Skype, Google Translate, чи інший прості текстові редактори, які відміняють форматування. Звідти уже можна без проблем копіювати у блоґ;

2.2. Для кращого індексування вашого блоґу використовуйте "теґи". Блоґи, які не мають теґів будуть мітитися тегом-ганьби "я не вписую теґи".

2.3. Після публікування вашого блоґу, перегляньте чи немає у тексті зайвих автоматичних «ентерів», якщо є - видаляйте: вони можуть появлятись у різних місцях, як на головній, так і всередині блоґу, особливо, після вставляня картинок і погіршують його читабельність;

2.4. Перед тим, як писати блоґ, перевірте, чи хтось інший не писав уже про це. Якщо блоґ в значній мірі повторюватиме попередній – він вилучатиметься. Якщо ж у вашому блозі міститиметься доповнення до раніше публікованої новини - блоґ буде об'єднано з попередньо написаним із посиланнями на обох авторів.

2.5. Всередині тексту, окрім визначених розмірів, дозволяється розміщення зображень і відео в ширині до 550px.

2.6. Для хорошого відображення абзаців, виділіть увесь текст у блоґовому редакторі і поміняйте шрифт на Paragraph (він стоїть по замовчуванню, але щоб позбавитись від небажаних "ентерів" і "злиплих" абзаців, краще провести дану операцію) (Кнопка 6)

Правила спілкування:

3.1. Сайт наш у першу чергу - ґеймерський, потім - український. Карається дискримінація за мовною ознакою користувачів, які послуговуються для написання блоґів, або коментарів, російською чи іншою іноземною мовою.

3.2. За невмотивовані образи, відверту провокацію чи знущання на адресу автора блоґу чи іншої особи, користувач отримуватиме попередження. Матюки чи лайка будуть присікуватися таким ж чином. За неадекватну реакцію на попередження (її відсутність) - бан.

3.3. Розміщення однакових коментарів, спаму, реклами каратиметься попередженням, а пізніше баном.

3.4. Викладання матеріалу, що якимось чином принижує особисті погляди (моральні, політичні чи релігійні) інших користувачів заборонено і піддається жорстокому контролю.

3.5. Уникайте флуду і оффтопу. Офтоп - висловлювання не по темі. Флуд - просто беззмістовні виловлювання.

3.6. Не оверквоутити - не робити енно-поверхові цитати в коментарях. Це не читабельно.

3.7. Не дозволяється вести пропаганду піратства.

3.8. Незнання правил не звільняє від відповідальності. Тож не потрібно ображатися, якщо ваш блоґ (коментар) був видалений, видозмінений, або зацензурений.

Адміністрація:

4.1. Адміністрація залишає за собою право змінювати, коректувати, цензурити, приховувати і видаляти блоґи без попереднього попередження в ситуації критичного порушення.

4.2. Адміністрація порталу не завжди має час для фільтрування коментарів, якщо Ви побачили порушення правил у спілкуванні, попередьте про це адміністратора. Список відповідальних осіб можна переглянути у Спільноті;

4.3. Адміністрація не завжди має змогу оперативно реагувати на погано оформленні блоґи, якщо Ви бачите серйозне порушення у написанні чи оформленні блоґу, попередьте адміністрацію;

4.4. Адміністрація залишає за собою право трактувати правила: робити з них винятки, послаблювати або ж робити їх жорсткішими.

4.5. Якщо виникли запитання щодо блоґів, звертайтесь до адміністрації, вам обов`язково дадуть відповідь;

4.6. Якщо вас образив хтось із адміністрації, зверніться до іншого адміністратора.

Корисні посилання:

5.1. Допомога при створенні і оформленні блоґу. А також гід для тих, хто дуже хоче, але не вміє писати блоґи.

5.2. Критерії, за якими обирається "блоґер місяця", рекомендації щодо написання блоґів та умови для публікуванні на головній сайту. Також, коротке слово до рецензентів, відеоблоґерів.

5.3. Поради щодо написання рецензій на сайт і допомога у творчій кризі.

URL зворотнього посилання для цього запису