Жанри: Кіно, Квест, Пригодницькі ігри Виробник: Telltale Games
  • Драматичний сюжет
  • Aтмосфера боротьби за життя
  • Cкладний моральний вибір
  • Cлабка графічна частина
  • Недопрацювання в анімації

Вмикаючи гру із назвою The Walking Dead, в принципі, вже очікуєш на похмуру історію, атмосферу безнадії і дуже примарну ймовірність для гепі-енду. Проте, складається враження що розробники із Telltale мають серйозний намір у повній мірі показати нам наскільки страшною може бути їхня уява. Якщо тебе вразили перші два епізоди, то третій – виводить гру на новий рівень. На новий рівень брутальності, похмурості і безжальності до своїх героїв.

Весело бути божом у світі, де бомжами стали усі

У першій половині епізоду був момент, де я буквально закляк на місці і почувався, наче мене добре гепнули по голові. Зовсім не хочу вдаватися у спойлери, проте зазначу, що тепер, пройшовши вже три епізоди, намагаюся більше не прив’язуватись до персонажів. Краще з кам’яною міною проігнорувати чиєсь «дай п’ять», ніж потім відчувати біль втрати. Таке емоційне злиття із персонажами гри найкраще свідчить про високий рівень подачі сюжету.

Приречене те суспільтво, де озброювати доводиться дітей

Говорячи про загальний рівень якості, слід зазначити відчутне покращення в ігровій механіці. Звичними елементами перших двох епізодів були: система виборів, що впливала на розвиток сюжету, ненав’язливі загадки, та хвилини пригніченого затишшя, що чергувалися енергійним дійством. У третьому епізоді усі ці елементи відчутно оптимізовані та збалансовані. Загалом гра виглядає більш «вилизаною», без дивних ракурсів камери і обривань звуку на певних моментах, чим злегка грішили попередні частини.

Такого моменту у своєму проходженні не памятаю. Може привіт пройти іще раз

Невеличке, мало не медитативне, розслідування раптово переходить у високоякісний екшн. Потім напружений, емоційний діалог, і раптовий, карколомний вибрик сюжету. Знову медитативна поїздка на потязі, нові знайомства… І, як завжди, епізод обривається на найцікавішому, залишаючи нас у підвішеному стані до далекого жовтня і наступної порції цього чудового серіалу.

Автор: Андрій snumryk Драган