Реліз: 25.01.2013

ACE COMBAT ASSAULT HORIZON

Жанри: Симулятори Виробник: Project Aces
  • Вдосталь екшену
  • Великий вибір повітряної техніки
  • Банальний сюжет

2011 року компанія Namco Bandai Games почала поширювати консольним ринком бойовий авіасимулятор ACE COMBAT ASSAULT HORIZON. Любителі джойстиків (тих, що як паличка) настільки захопилися грою, що 2013-го року видавець взявся реалізовувати її в ПК-версії. Цей жанр гри завжди був складний для розробників у плані якості боїв та наземної краси. У цьому огляді ми розглянемо, наскільки приємно було пройти сюжет забавки і що саме нам дає мультиплеєрна гра, наскільки реалістичні міста з погляду пташиного польоту, та доки вистачає епічних руйнувань бойових винищувачів. Полетіли…

Сюжет не надто виділяється з-поміж багатьох бойових історій. Цього разу розробники потішать нас байкою про Вільяма Бішопа, лідера ескадрилії Ворвульф. Саме завдяки його вмінням ми, власне, і пройдемо цю історію, хоча для урізноманітнення, розробники дають нам змогу політати і на гвинтокрилах AH-64 Апачі і Мі-24. Відверто кажучи, з них можна помітити наскільки творці відірвалися від неба, і подбали про землю та будівлі. У деяких місіях нас просто таки змушують ледь не повзати, чиркаючи черевом по асфальту.

Спершу нам не дають місце біля штурвала, а біля кулемета, що просто навіює жах на ворогів. До слова, задоволення в цих місіях приносять масштабні операції зі спец-військами, у яких ви, мов володар неба маєте прикривати союзників, вбиваючи ворогів, як попереду, так і позаду, при цьому пильнуючи ще й власну потилицю.

Коротко кажучи, сюжет містить два ключові моменти: ядерну бомбу та злісного ворога. Саме боєголоки під назвою Трініті шукатимуть усі війська США, і саме злісний ворог Марков, має владу над цієї зброєю, з ним вам і доведеться вступити в останній бій, що чесно кажучи автору огляду дався з виділенням трьох потів. Останні місії сюжету просто завалені ворогами, а датчик «Ворожа ракета на хвості» просто не замовкав.

Повітряні бої стали епічними вбивствами винищувачів. Практично кожен смертельний постріл у ворога фіксувався і показувався камерою з найкращого боку. Це досить добре впливає на стимул проходження гри, адже вбивати у ній не так легко як у Tom Clancy’s H.A.W.X., ви не зможете постійно розстрілювати до чотирьох ворогів одразу. Кожен із них сидітиме вам кісткою у горлі, і за кожним вам доведеться політати.

Говорячи про реалістичність міст з висоти хмар, можна сказати, що якість їх є прийнятною, адже на милування нею у вас не буде часу, тільки під час знищення наземних об’єктів, ви зможете побачити наскільки винищувач більший за танка. Проте, розробники і це в деяких випадках намагалися розвести яскравими барвами, і у деяких битвах ми літатимемо серед портових кранів та між хмарочосами. Також нам дають можливість власноруч посадити залізного монстра, в тім це не є великою складністю. Скоріш моральним задоволенням.

Щодо наземних об’єктів то їх чимало, саме задля цього вам і дають можливість влетіти у так би мовити спеціальний «західний тунель» з допомогою якого можна знищити велику кількість ворожих будівель та техніки. Це добре видно у місії з бомбардувальником, де часу на промах не буде, а зберігання виконується у спеціальних точках. Тому у деяких програшах, доведеться проходити певну частину місії заново.

Мультиплеєрна частина задовольнить тих, хто має друзів з цією забавкою. Політати з реальними гравцями досить цікаво, адже усі навички зі самітної кампанії тепер отримали усі. Для особливо тяжких випадків є також хороші новини, у деяких матчах є можливість входження в гру декілька разів, тому дивитись, як хтось літає не входитиме у ваші плани.

Гра потішить усіх, хто сумує за видовищними вибухами в повітрі. Їх буде дуже багато, і щоб нам це не набридало, нас розважають цікавими роликами, показуючи наступні дії військ США. Щодо роликів з дійовими особами, приємне сказати досить складно, адже в більшості усе по-старому «Ми їх… вони нас…», «Ми сила, повернімось усі додому».

У грі є багато місій, що варті уваги ґеймера, сказати, що весь час, проведений у грі, буде суцільним задоволенням, складно, адже велику частину часу, що потрібний для досягнення мети, ви будете просто відбиватись від ворогів, що заважатимуть зробити ключову дію.

Отже, ACE COMBAT ASSAULT HORIZON — це, по-перше, епічні вбивства літальних машин та наземно-морських об’єктів. По-друге — задоволення від керування гвинтокрилами, а також AC-130, місія досить схожа на Call Of Duty 4: Modern Warfare, де нам також доводилось з нього стріляти. До слова в шутерах ми часто зіштовхуємося з ситуацією, де ми запрошуємо повітряну підтримку. Тут цю підтримку надаємо ми.

Текст: Павло pawklo Щур
Монтаж: Павло pawklo Щур
Голос: Олекса snovyda Мельник