Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: ldionis
ldionis
With no one wearing their real faceIt`s a witheout of emotionAnd I`ve only got m
Користувач не на сайті
на Четвер, 12 квітня 2012 в Статті

Ігри - Good or bad


Від створення перших відео ігор пройшло вже майже пів-століття і протягом цього часу точиться практично війна між прихильниками і противниками цього досягнення технологій.Одні говорять що ігри – вороги людини, бо портять здоров’я,а інші в противагу наводять факти які цьому суперечать.

То що ж є корисного і негативного в іграх?

Першою і головною темою суперечок є шкідливість ПК та консольних ігор здоров’ю людині.

Вважається, що ігри впливають на розвиток різних очних захворювать.Проте це не зовсім так!Адже очі геймера портяться не від самих ігор, а від навантаження з боку монітора чи екрана телевізора(у випадку з консолями).На сьогоднішній день існує чимало розробок виробників комп’ютерної техніки, які зводять до мінімуму шкідливий вплив випромінювання. Одним з таких девайсів є Myvu Crystal 701 – спеціальні окуляри, в яких зображення проектується на екрани, що розташовані майже впритик до очей, чим не шкодять їм.

Також великої уваги приділяють впливові ігор на психіку геймера.Побутує думка, що через ігри людина стає більш агресивною за рахунок великої кількості ігор де є прояви насильства зі сторони головного героя.Так, звичайно такі ігри існують і їх є дуже багато(зазвичай в жанрах Action,Shooter та horror),де без убивств не обходиться.Але саме через це існує система вікових рейтингів де вказується вік з якого можна грати в дану гру.Але батьки не часто звертають на це увагу,купляючи,наприклад, 8-річному синові гру з рейтингом 18+, через що потім він може стати схильним до насильства.Тому це не вина самих ігор, чи розробників,а просто неуважність до того що купуємо).

Ще один недолік – захоплення відеоіграми спричиняють малорухливість,що призводить до деяких захворювань.

А тепер про плюси! На сьогоднішній день в гейм-індустрії існує велика кількість ігор,які є дуже корисними і навіть повчальними. Основним в цій «місії» можна вважати такий жанр, як Quest, так як він змушує працювати нашу сіру речовину для розгадування різноманітних завдань та загадок,причому як видуманих, так і побудованих на лозіці та фізиці сучасного світу.Такою, наприклад є Sublustrum.

Ігри інших жанрів також корисні: стратегії(RTS) розвивають вміння тактики та стратегії.Одну з них використовують як посібник в навчанні офіцерів воєнно-повітряних сил США.Це – StarCraft.І це не перший випадок коли ігри використовували в навчанні воєнних. Всесвітньовідома Counter Strike, розроблена компанією Valve також використовується для вишколу солдатів. Таких прикладів багато, і це не дивно, адже шутери значно розвивають увагу, швидку реакцію в екстрених ситуаціях та навіть «загострюють» зір.

Ще один величезний плюс в користь відеоігор – кіберспорт. Це не просто позначення захоплення,а визнаний світом вид спорту.Щорічно проводиться міжнародні турніри (World Cyber Games,ICSC) та ін. по комп’терних іграх,де призами є не просто дипломи переможців, а грошові винагороди розмірами в тисячі доларів.До речі ми можемо гордитися нашими кіберспортсменами: команда Natus Vincere(NaVi) вже кілька разів стали чемпіонами світу з кіберігор за короткий проміжок часу.До тогож з 2010 року кіберспорт в Україні підтримується державою,тому цей вид змагань розвивається в Україні дуже швидкими темпами.

 

P.S.А ще, на початку літа 2011 ігри офіційно признано видом художнього мистецтва.=)

Виcновок:

Кіберігри не є чимось таким що потрібно забороняти чи пропагувати – вони мають як плюси,так і мінуси, тому кожен має право обирати – займатись цим чи ні!У кожного свої вподобання та захоплення, і не нам їх судити.Для одних ігри – це мистецтво, для інших – спосіб постійного заробітку, та для більшості геймерів – це все в одному: і мистецтво, і заробіток і улюблене заняття.

P.S. Дану статтю я писав для шкільної газети, тому вибачте якщо вона здасться вам примітивною і т.п.))

Теги: Без теґів
With no one wearing their real face
It`s a witheout of emotion
And I`ve only got my brittle bones to break the fall
URL зворотнього посилання для цього запису