Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: batreg
batreg
Rock 'n' Roll 4ever!!!
Користувач не на сайті
на Понеділок, 02 січня 2012 в Інше

Чи дійсно пірати такі погані?

Мене завжди бентежило питання: чи дійсно пірати такі погані?

Я вважаю, що ні, тому що пірати познайомили нас із цим чудесним світом відеоігор.

Згадаємо середину 90-х, що тоді було, а тоді були: бандитські розбірки, бідність та роруха, але ще з'явилися ігри на прилавках (звісно піратські). Для людей, які мали комп'ютер це було свято, адже ти міг на своєму улюбленом ПК ще й пограти. Ви спитаєте: чому до того люди не грали в ігри на ПК? Вони не грали, тому що до того ігор не було, а СНД не вважали серьйозним ринко для відеозабавок, тому пірати взяли ініціативу і почали знайомити нас з цим видом культури. Тому пірати довели видавцям із Америки та Європи, що людям в СНД цікаві ігри, але видавці поставили дуже великі ціни і люди знову брали піратські копії. До речі, пам'ятаєте диски із назвою: "200 игр на одном диске"?

Тепер згадаємо початок ХХІ століття. Ігри уже були на прилавках всюди, але була невеличка проблема: вони усі були на англійській мові і геймери часто не розуміли сюжету, або чого від них хоче гра. І пірати знову вирішили цю проблему. З'явилася на ринку відеоігор піратська контора, яка мала назву "Фаргус" і ця контора одна з перших почала перекладати ігри на росіську мову, звісно до цього їх теж перекладали, але ці переклади були дуже поганої якості. У цьому ж така заслуга "Фаругс", спитаєте ви. А ось у чому: вона перша почала робити якісний переклад із повною озвучкою і її копії стали настільки популярними, що назву "Фаргус" клеїли на диски для того, щоб їх купляли. Нажаль ця компанія закрилася і піратські копії уже не мали того хорошого перекладу. До речі, ось як виглядали справжні фаргусовські обкладинки дисків:

Звісно тепер, коли ліцензії можна знайти усюди, то піратство є проблемою, але 10-15 років тому піратство показало нам ігорву індустрію. Це все, що я хотів сказати.

P.S: купуйте тільки ліцензії

Теги: Без теґів
URL зворотнього посилання для цього запису