Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: Pawklo
Pawklo
я такий класний:)))
Користувач не на сайті
на Понеділок, 06 лютого 2012 в Інше

EX.UA - свобода інтернету, чи свобода піратству?

Останні тижні про файлообмінник EX.UA не писав мабуть тільки лінивий журналіст. Мало того, в останню п`ятницю на телебаченні розглядали цю ситуацію. Одні з передач були «Шустер Live» і «Велика політика», які я мав змогу переглянути. В перші дні закриття, я теж жалів за EX.UA, хоча я чесно кажучи не бачив там нічого такого, за що потрібно так сильно боротись, окрім того, що там був український легальний контент, за яким дійсно можна «покричати». Та побачивши події, що відбулись пізніше, їх можна оцінити одним словом «жах».

У програмі «Шустер Live», представник Інтернет партії сказав «Закривши файлообмінник EX.UA, у людей забрали останній хліб». Виникає питання. Який хліб?. Крадені піратські фільми? Крадена музика?. Крадені ігри?. Всі плачуть хочемо демократії, давайте в Європу. А тут, закривши «хлібні фільми» всі почали кричати «свободу в інтернеті». По їхньому свобода це піратство?. Не вже свобода - це беззаконність?. Не вже свобода має породжувати піратство?. Також, у цьому ефірі, дали змогу сказати слово одному із глядачів, його слова в мене викликали гнів - «А я хочу дивитись піратське, я не хочу купляти за гроші, це є мій вибір». Вибачте ви з глузду з`їхали?. Є таке як інтелектуальна власність, і в інших країнах, вкравши її ви порушуєте закон, і йде стаття, тобто кримінальна відповідальність. Це не є ваші фільми, і музика, це чиясь власність, і якщо зараз ви дивитесь онлайн фільми «безплатно», чи завантажуєте їх з інтернету, тоді навіщо кричати в голос «Я маю право завантажувати піратське». Дивіться тихо, поки є можливість.

Так, звісно зараз не можна карати за піратство, тому що фактично більшу половину інтернет -користувачів прийдеться кинути за грати. Бо я особисто чомусь впевнений, що більшість все ж має піратську музику у соц. групі, чи завантажував чужі файли, чи взагалі дивився фільми онлайн. Тому до цього питання потрібно підходити серйозно, а не рубати з кінця, як це зробили представники міліції. Спочатку вилучили сервера, потім віддали. А зараз взагалі ходять чутки, що це власники сайту, замовили таку піар компанію для себе, адже популярність сайту зросла в декілька разів.

Але головна проблема – це DDоs атаки. Коли файлообмінник закрили, почали голосно кричати, давайте валити сайти влади. Роздавали інструкцію всюди, де тільки можна. Завалили сайт президента, податкову, МВС, СБУ і так далі. Супер молодці, і що далі?. Як казала Олена Бондаренко по телебаченню, це особа, яка захищає права інтелектуальної власності на території України. Дійсно, що далі?. А далі все просто, розпіаривши різні способи DDos атаки, десятки, сотні, можливо тисячі людей, отримали вміння пускати такі атаки.

І ось, проходить час, а атаки не вщухають. Виникає питання чому?. Адже ЕХ уже відкрили. А все просто, в інтернеті як ми знаємо, є багато «неадикватів», дітей, школярів, студентів. Ви думаєте усі вони сприймають серйозно це все?. Тепер у людей, яким наприклад, не сподобається ваш сайт, зможуть його просто завалити. І при цьому, здебільшого ви їм нічого не зробите.  Ось так, врятувавши «фільмовий хліб», а саме ЕХ.UA, любителі піратства дали ключ, до злому вашого сайту.

Показували по телебаченню кучку людей, що ламали диски і клавіатуру. Стояли з прапорами з емблемою цього файлообмінника. Хочу вас спитати. Ви справді вірите, що там були люди, які свідомо, боролися за свободу в інтернеті?. Ви чесно думаєте, що це не були підкуплені люди?. Ми перейшли через стільки демонстрацій. Де купляли людей, давали їм прапори, і вони кричали «свободу». А ви досі не зрозуміли, що «цирк» можна і купити…

Саме обідне, що більшість людей, кричить – де справедливість, де демократія. А закривши якийсь файлообмінник, вони ви ходять і кричать уже зворотнє. Дайте нам піратського контенту… . Файлообмінник відкрили, а щастя нема. Тому що щастя потрібно робити своїми руками, а не красти у інших.

Теги: Без теґів
URL зворотнього посилання для цього запису