Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: AwN
AwN
Сенс життя у тому, щоб не тратити його на дурний пошук сенсу життя..
Користувач не на сайті
на Вівторок, 10 січня 2012 в Огляди

Panzer Panic

Розробник: Handy-Games

Реліз: 2010

Платформа: J2ME

Жанр: Стратегія, Аркада

"В твоєму зошиті почалась велика війна. Розвідуй паперове поле бою і тактично залануй дії своїх танкових військ, щоб сховатися від ворожої фарби чи заблокувати шлях ворогу". Саме так описує своє творіння сам розробник. І можу сказати що гра вийшла у них на славу.

 

Геймплей. У грі ви граєте за синю трійку танків, які воюють проти червоного загону. Спочатку, як я уже говорив, У вас є лише три танки, але їх кількість може мінятися: їх можуть "вбити" противники або ви можете взяти бонус додаткового танка. Кожна команда ходить почергово, та ходи обмежені кількістю фарби (вона, напевно, служить ще й паливом для танків). Також ми можемо знайти бонус додаткої фарби. Ще є бонус, який на короткий проміжок часу підвищує швидкість вашого танку. Останній, четвертий бонус ремонтує всі танки. Бонуси з'являються у вигляді дерев'яних ящиків при знищенні танка (і вашого, і ворожого). Коли прицілились і натиснули 5 нам потрібно пройти міні-гру - як можна точніше зупинити стрілки, що швидко рухаються, у світлій частині темно-сірої лінії. Максимальна шкода, яку ми можемо нанести ворогам, дорівнює 65 відсотків. Рівнів у грі немає: в ній можна грати доки не набридне або тебе розгромлять противники (останнє частіше всього трапляється).


Графіка. Описати графіку можна одним словом: краса. Почнемо з меню. При вході у меню ми бачимо шматочок паперу в клітинку, на якому написані пункти меню звичайним шрифтом. Курсор вибору прекрасно анімовано (на таку дрібницю і звернули увагу). Переходимо до гри. Графіка настільки прекрасна, що ми бачимо дим при русі танка, в бою видно як танки розлітаються на шматки. При попаданні в ціль чи промаху на папері з'являються яскраві, мов реальні, плями фарби (вони ще й не однакові, а кожен раз нові й нові за формою). Папір має властивість вбирати ці плями, це теж прекрасно анімовано. Весь час ми їздимо по м'ятому аркуші, але він не намальований, а сфотографований, і тому гра виглядає ще реальніше. Висновок один: Handy-Games постарались над графікою.

Звуки. При вході у гру нас вітає звичайне, як і у всіх іграх, вікно, що питає чи вмикати звуки, чи ні. Моя вам порада, вмикайте, вмикайте, і ще раз вмикайте. Мелодії у меню та при кожному ході навіть веселі. А про звуки я ось що скажу: це просто шедевр в ігровій індустрії. Недарма це мій улюблений розробник мобільних ігор. У грі озвучені такі елементи: рух танка, поворот гармати, попадання снаряду в ціль, знищення танку і т. д. Навіть розробники озвучили взяття бонусів, і на кожен бонус одна мелодія.Також коли активовано бонус швидкої їзди танк рухається вже з іншим звуком.

 

 

Висновок: гра зроблена з душею  та серцем, особливо в плані графіки та звуків, але швидко набридає. Напевно краще було б зробити гру з рівнями та щоб їх можна було скачувати з інтеренету так як у Gish Reloaded. Тоді було б цікавіше грати.

Оцінки (за десятибальною шкалою)

Геймплей: 8.0
Звуки: 10.0
Графіка: 10.0
Загальна: 9.5

Теги: Panzer Panic
AwN
Сенс життя у тому, щоб не тратити його на дурний пошук сенсу життя..
URL зворотнього посилання для цього запису