Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: Asherogi
Asherogi
Немає підпису.
Користувач не на сайті
на Четвер, 15 березня 2012 в Огляди

ZAD_ROT


Так і непобачивши ні позитивних, ні негативних коментарів я всетаки вирішив завершити свою розповідь. Сьогодні я розповім про соціальні системи і все остальне. Ну так розпочнем.

Квестова система.

В ArcheAge гравець може закінчити проходження квесту навіть якщо не виконав його до кінця.     Коли виконувати квест надоїдає а відмовлятися від нього нехочеться то виповнивши хоча б половину роботи, є можливіть домовитися з квестовим нпс і зарахувати квест на половину, за це гравець получить винагороду але меньшу за основну. В іншому випадку якщо гравець виконає завдання більше ніж на 150% то квест зарахують як перевиконаний і за його здачу даються додаткові бонуси.

Тренувальні табори.

 

 

Тренувальні табори- це місцеві БГ(Battle Ground). Але відрізняючись від знайомих нам захоплення точок і перетягування прапору це можна назвати тренінгом захоплення запмку. Там використовується повністю вся техніка яка використовується для реального захоплення і гравець буде мати реальний шанс розробити свою власну стратегію.
За участь в них гравець буде получати очки за які зможу купити екіпіровку, але окрім очків він ще заробляються ранги які виділятьвас серед інших воїнів( це те саме що пвп ачівменти в WoW і титули в Aion).

Експедиції.

Експедиція- це група гравців вище 5 рівня об'єднавшихся для дослідження земель Істока(Land of Origin). Експедиція може захоплювати в територію в землях Істока, і являється самою маленькою групою здатною заснувати королівство. Після заснування королівства гравці зможуть построїти замок, і обявити війну іншим королівствам.

І зараз на мою думку, ми підходим до основних фішок цієї ММО. Соціальні системи і постройка будинків.

Транспорт.

На скільки мені відомо в грі на даний момент є 6 видів пересування: коні, монорельс, повозки, кораблі, снігові леви і дирижаблі. Про снігових левів я вже писав в попередній статті в описувані раси Фері тому небуду повторюватись. А зараз детальніше про кожного з них.

 

 

Коні- це стандартний транспортний засіб який являється основним маунтом для людей( але здається вона є доступна всім расам також). На коня є можливість пересуватися вдвох, один із персонажів буде нею керувати, а інший відстрілюватися з лука. Є можливість прокачати коня і відкрити для нього нові навики, а також вдівати в спеціальні обладунки.

 

 

 

 

Монорельс знаходиться в Маріанополі, самому більшому місті на західному континенті. Тому щоб лекше було пересуватися в місті по його районах була прокладена монорельсова дорога з зупинками, де висаджувались або заходили пасажири. Монорельс працює цілодобово.

 

 

 

 

Повозки це місцевий громадський транспорт. Між локаціями прокладений маршрут, по якому рухаються повозки. Вони вміщають в себе декілька пасажирів. Повозку можна дочекатися на зупинках або заскочити в неї якщо вона проїжає поруч.

 

 

 

Кораблі. Як я вже згадував раніше 3 континенти омиваються морем, і пересування між ними здійснюється не за допомогою телепортів( як в більшості ММО) а за допомогою  кораблів( власних або чужих). Детальніше в кораблебудуванні.

 

 

 

Дирижаблі курсують по прокладеному маршруті і в них можна сісти на найближчій посадковій площадці. На ньому також можна переміщатися між континентами якщо ви немаєте власного корабля( а на чужий вас ніхто не бере xD).

 

Кораблебудування.

 

 

Так як досить великий простір займає вода розробники вирішили внести в гру систему мореплавання. Завдяки ній всі водяті простори доступні для досладження.                                  В портах гравці зможуть построїти рибацькі лодки, а якщо позволить матеріальний стан то і великі парусні кораблі. Постройка корабля проходить в декілька етапів, для цього необхідно мати матеріали, плани побудовки і фінансову підтримку. Після постройки корабів і спорядження команди можна відправитися на пошуки підводних скарбів( так в грі є доступний дайвінг), бородьби із морськими чудовиськами і піратами. Доречі вам ніхто незабороняє самим стати піратом і грабувати торгові кораблі і бойові фрегати.

 

 

Кораблі це не тільки морський транспорт, але й потужна зброя. Вони будуть необхідні під час атаки портових містів і прибережних замків, тому що їхні гармати мають можливість руйнувати наземні об'єктами. Стрільба виконується назначеними гравцями( вони мають заряжати і націлювати гармати). Кораблем буде неможливо керувати одному, тому прийдеться кликати друзів або наймати команду, кожний член команди відповідає за певну дію(штурвал, підйом парусів, діставання якоря і т.д.). Буде можливість обєднувати гільдіївські кораблі в флоти.

 

 

 

Побудова.

В грі гравець має можливіть повністю змінити ігровий світ, так як є можливість не тільки руйнувати все підряд, але і створювати об'єкти будь де. Гравці можуть побудувати собі будинок який буде служити схованкою, або майстернею ремісника. Біля будинку є можливість посадити сад і вирощувати фрукти і овочі на продажу іншим гравцям, для цього необхідно поставити спеціального нпс на території будинка. Якщо вам хочеться жити поруч з друзями або гільдією і створити власне селище.

Розробники ще планують дати гравцям можливість будувати дороги,мости і інші споруди, але це поки що тільки в планах.

 

 

Система праці.

 

 

Якщо гравець схоче зайнятися крафтом, постройкою, або іншими соціальними діями йому понадобляться очки праці. Вони накоплюються протягом певного часу, незалежно від того чи знаходиться гравець в грі чи ні. Також є моєживість купити очки в інших гравців, або найняти нпс помічника. Назбирані очки ви зможите витратити як на свої потреба, так і на постройку великого парусника, або штабу для великої гільдії.

Добування ресурсів.

Так як це йде за простою схемою тому я багато не буду розповідати. Добування ресурсів поділяється на три типи:                                                                                                             1) Виростити а потім зібрати (дерева, фрукти, овочі, тварини)                                                     2) Знайти, а потім зібрат (це стандартний етап, такий же як і в остальний ММО)                           3) Забери силою (є можливість грабувати чужі сади і нападати на каравани які перевозять ресурси)

Система правосудя.

Вбивство, пограбування або інші злочини не залишаться безнаказаними. Якщо ви зробити злочин і була доказана ваша вина ви получите кілька очків злочиності. Після досягнення певного рівня очок, вас відправлять в суд, де в залежності від тяжкості злочину вам буде винесений вирок. Якщо вашу вину вдалося доказати, ви будете відправлені в тюрму на певний термін. Термін можна зменшити громадськими роботами( в даному випадку це будуть якісь одноманітні квести). Чим більше в зробите злочинів тим довше будите сидіти за гратами, особливо небезпечні рецедивісти будуть зараховані до піратів. Якщо вам повезе під час громадський робіт ви зможите знайти ложку,лопату, або інший предмет який допоможе вам здійснити втечу. А далі все залежить від вас).

На цьому я хочу закінчити. Той хто прочитав всю статю, той молодець, а всі остальні не try) І подяка адміну який поміг розібратися з попереднім блогом і випрвив мої помилки.                        Надіюся ви лишите хоть якісь коментарі по поводу моєї роботи. Якщо вам сподобалось то можите написати в коментарях про яку наступну ММО написати в наступний раз. Особисто я планую написати про Forsaken World, або LoL.

Дякую за увагі і всім удачі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Теги: MMORTS/MMORPG
URL зворотнього посилання для цього запису