Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: dimazhabchic
dimazhabchic
Любиш малювати? Люби і в групу фотошоперів долучаться.
Користувач не на сайті
на Субота, 03 березня 2012 в Відеоогляди

Віодеоогляд Trine

СЮЖЕТ

Квітуче королівство, добрий та мудрий король, задоволені селяни. Здавалося, що так буде вічно. Але на жаль вже старий король помирає не залишивши намісника.

Безперервні бої: дзенькіт металу був для дітей наче колискова, а епічні битви магів розважали оточуючих нагадуючи салют. Нові королі  підносились й у той же день лягали в вічний сон.  Але це було не головною проблемою. Колись ще та добра магія, що приносила тільки добро та мир, породила дещо страшне. Люди покидали королівство через загальну проблему – живих мертвяків. Армія мертвих чоловічків нищила й убивала, залишаючи після себе лиш руїни, пил та калюжі крові.

І доки всі кричали й тікали куди бачили, спритна крадійка Зоя втілювали свій хитро-мудрий план в життя, з дня у день мріючи про великий куш який би вона могла увірвати. В столиці королівства стояла Астральна Академія в якій знаходився цінний артефакт Trine. Охорони не було на місці так як мертвяки здійснили наліт на Академію тим самим зробивши простішим шлях до мрії Зої. Вона швидко перепригувала з місця на місце, долала перешкоди й нарешті дісталася до артефакта. І тільки вона доторкнулася до нього, як потрапила під його контроль й не могла поворушити навіть пальцями ніг.

Тим часом в недрах Астральної Академії куняв наркоман й просто невдаха маг Амадей. Він не міг керувати вогнем як це робили інші маги й сильно комплексував через це. Тієї ночі він виготовляв зілля, що мало б допомогти йому з метанням вогняних куль. Але вийшло щось дивне з зовсім іншим ефектом.  І раптом будучи під кайфом він прокидається. Невідана сила вела його до артефакта, де він помітив нерухому крадійку. Амадей не запитував нічого, а просто доторкнувся до цінності й втратив волю.

І тут помітивши двох незнайомців, що добиралися до скарбів Академії, безстрашний лицар Понтій, що завжди мріяв про визнання, перестав тренуватися перед битвою проти армії темряви й ринув за ними. Побачивши вже двох нерухомих людей, лицар несподівано втратив над собою контроль й доторкнувся до артефакта. І тут сталося непередбачуване, спрацювало стародавнє закляття, душі трьох зовсім несхожих особистостей об’єдналися в одне ціле, щоб здійснити подвиг – вивільнити королівство від мертвої напасті.

Тоді герої навіть і не розуміли серйозності подій, що відбувалися з ними. Прочитавши у старих сувоях про те, що існують тільки два предмета, що можуть зняти чари артефакта, наші герої відправились на пошуки.

ТРІШЕЧКИ ҐЕЙПЛЕЮ

Артефакт випускав назовні тільки одного з обраних вами персонажів. Це дуже зручно, адже в будь-яку долю секунди можна було змінити героя, комбінуючи їхні здібності та вміння для подолання перешкод. Це дозволяє нам вирішувати головоломки різними способами. Ще зручним є те, що коли один з героїв гине, можна спокійно обрати іншого, а дійшовши до спеціального стовпчика можна воскресити когось й вилікувати рани іншим.

ГАФІКА ТА МУЗИКА

Про графіку можна сказати тільки одне – БРАВО. Не завжди можна побачити 2D гру з чітко промальованими детальками та і взагалі з таким різнобарв’ям. Кольорів у грі достатньо, гарних пейзажів хоч відбавляй, куди не подивишся, то аж подих захоплює. Ваблять око й гарні тривимірні головні герої з гарними тривимірними костюмчиками. Графіку в цій грі дуже важко описувати тому краще завантажте або купіть диск з грою й насолоджуйтесь тією красою. Щодо музики, то і тут усе було зроблено на вищому рівні. Подекуди грає тривожна музика, що готує вас до чогось несподіваного, а так грає спокійна, що допомагає розслабитися. Хоч на музику й не звертаєш уваги, вона надає динамічності грі й допомагає погрузитися в дивовижні локації, що створені не для битв.

ЩЕ ТРІШЕЧКИ ҐЕЙПЛЕЮ

У гру не просто так увели трьох різнотипних персонажів. Як зазначалося раніше можна обирати одного з трьох героїв, що дуже зручно для різного роду ситуацій. Намалювавши курсором квадрат, маг може вийняти з повітря різного розміру ящички, а якщо прокачати мага до кінця, то можна буде створювати й утримувати одразу три ящики, або вимальовувати містки провівши курсором горизонтальну лінію. Ще маг може керувати ящичками за допомогою левітації і не треба штовхати й зручно переставляти їх вище рівня очей. Але нажаль маг не вміє битися й тому він зайвий у бойових ситуацій. Щодо крадійки, то у неї є гак яким вона може причіплюватися за будь-які вироби з дерева й розгойдуватись як на тарзанці. У крадійки є лук який допомагає при боротьбі з ворогами на відстані, а якщо і прокачати, то можна випускати одразу дві стріли, а якщо прокачувати далі, то можна стріляти вогняними стрілами й запалювати факели. Хоч вогняні стріли й віднімають більше життя, але вони забирають багато енергії у Зої. І лицар. Лицар хоч і незграба але він дуже здібний у бою. Додаткова прокачка дозволяє надавати стусанів ворогам ще сильніше й наносити критичні удари. Згодом можна знайти молот, який дуже необхідний проти десятків противників.

Створюючи гру розробники не хотіли робити високотехнологічну забавку тому й зробили вбогих противників. Це такі бігаючі купки кісток яких люди називають скелетами. Зброї у них небагато загалом це мечі, щити, луки, факели за допомогою яких вони вивергають вогонь зі своїх пащек. І щоб ми не заснули під час битв, розробники додали легеньких босів. Та у грі й так достатньо природних ворогів, які заважають не менше. У різних закутках є сундучки в яких лежать цінні речі, що підвищують здібності одного з персонажів. Хоч головоломки й не дуже складні, інколи просто обираєш складніший шлях, щоб побачити, що є там, чи ще десь.

Trine дуже милостива до гравців, адже ще ніхто не бився головою об клавіатуру не змігши пройти один з рівнів. У грі є багато плюсів, але завжди є якісь недоліки. Але цих недоліків навіть і не помічаєш коли дивишся на той світ й просто кайфуєш від спокійної й тихої музики.

P.S. вибачте, що зображення маленьке. У мене дуже повільний інтернет тому з кращою якістю я б його завантажив би тільки через дня два.

 

 

URL зворотнього посилання для цього запису