Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: Alex Hofter
Alex Hofter
Інколи хочеться, щоб у житті були збереження так само, як у відеоіграх :)
Користувач не на сайті
на Четвер, 05 січня 2012 в Статті

Е-м-м-м... Пірати?

Побачивши слово "Пірат" ви напевне подумали, що я зараз буду розказувати про комп'ютерних піратів, як погано бути піратом... Та ні. Насправді я хочу розказати про морських піратів, які є й до сьогодні. Якщо вам цікавий даний матеріал, жміть "Читати далі"

Почнемо з найголовнішого і з'ясуємо хто ж насправді такі пірати.

Пірат - це людина, яка "віддала свою душу" морю і пішла у пошуках кращого життя. Та невдовзі дорога до завітних багатств приводила людей до іншого шляху - шляху бандита, крадія і вбивці. Напевне це і є головна причина того, чому людина йде на злочин - саме багатство. Але багатство це далеко не єдина дорога річ у житті (згадуються уроки мови та літератури, коли кожен з нас писав твори на тему: "Що таке щастя" і тому подібне :) ).

Але пірати, заради того, щоб схопити більше наживи, об'єднувалися у групи і завдавали груповий удар, який схиляв голівки кожного... Вони грабували. Та їм більше не потрібні були ті гроші, за якими вони гналися все своє життя. Вони жадали крові! Жертви - ось головна ціль. Звичайно був ще ром... кхм... але зараз не про це. Зараз поговоримо про зброю та головні способи руху піратів.

Зброя та засоби пересування

Аби бути сильнішими від своїх ворогів, пірати вдавалися до будь-яких методів. У античність пірати  билися шаблями зі сталі або мідного і сталевого сплаву (даний матеріал був сильніший). Таку шаблю міг дозволити собі хіба що капітан. Проте іншим це не заважало, можна було такий "експонат" украсти у своєї жертви під час нападу на вороже судно або місто. Та коли були сконструйовані перші гвинтівки, перші револьвери - це дало змогу піратам захоплювати ворожі судна без абордажу та сталевих крюків.

Список найбільш відомої зброї, використаної піратами:

  1. Сміт Вессон №1
  2. Сміт Вессон №2
  3. Сміт Вессон №3
  4. Волканик
  5. Гвинтівка Спрінгфілд 1861
  6. Карабін Шарпса 1857 року
  7. Кольт 1863 року

Який засіб пересування був відомим і найбільш природним у той час? Звичайно, що коні. На морських шляхах звичайно ж кораблі: шлюпи, бриги, каравели і тому подібне. Пірати не шкодували бідненьких тварин і не годували їх, тому коникам нічого не залишалось. як померти і гнити у трюмах суден. Яка б правда гірка не була, та вона завжди - правда.

Веселий Роджер

Кожен з нас, напевне, хоча б раз у житті задавав собі питання: чому на прапорі піратів обов'язково повинен бути череп з двома схрещеними кістками або щаблями? А все тому, що, за легендою, існував колись такий пірат Роджер, він дуже любив пити ром. В його екіпіровці були всього дві шаблі. Та коли цей самий Роджер помер (чи загинув) його ніхто не згадував і ніколи не відвідував його, кинуте напризволяще, тіло. Він так і "заснув", схрестивши дві шаблі прямо під своєю головою і "натягнувши" на лице жалюгідну і одночасно злу усмішку.. Звідси і пішов такий прапор під назвою "Веселий Роджер". Та зрозуміло, що пірати не плавали з будь якого приводу під цим прапором. Вони піднімали його у повітря тільки під час нападу на вороже судно. Хоча з самого початку цей прапор - скелет і дві схрещені кістки, піднімали у повітря тільки тоді, коли на кораблі епідемія або голодування. Тому пірати обрали саме такий прапор заради конспірації на морських шляхах. Згодом цю конспірацію розкрили.

Відомі фільми про піратів

На дану тему знято безліч фільмів про піратів, серед них:

  1. Серія "Пірати Карибського моря"
  2. "Пірати"
  3. "Острів головорізів"
  4. "Господар морів: На краю землі"

Що ж, дякую за увагу, буду вдячний, якщо оціните матеріал у коментах ;)

Інколи хочеться, щоб у житті були збереження так само, як у відеоіграх :)
URL зворотнього посилання для цього запису