Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: batreg
batreg
Rock 'n' Roll 4ever!!!
Користувач не на сайті
на Субота, 07 січня 2012 в Інше

Чим розробники ігор мотивують нас до покупки ліцензії?

Привіт мій читаче, сьогодні розглянемo тему, яка має назву: "Чим розробники ігор мотивують нас до покупки ліцензії?"

Ну подивимся на ненависників ПК, як платформи, юбіків. Вони дуже "добре" стимулють ПК юзерів купувати ліцензію. Ви спитаєте: "Як вони досягли такого успіху, що їх усі ПК юзери ненавидять?" Я вам відповім просто, тобто картинкою:

Ось цей DRM захист не давав людям, які купили ліцензію Асасіна спокійно грати без інтеренту, тому що цей захист вимагав, щоб ви були підключені до інтернету під час гри, а якщо у вас по загадковим причинам немає інтернету і ви вирішили зіграти у свого асасіна, то програма не дасть вам запустити гру. А саме образливе було те, що пірати спокійно грали без інтернету у АС ІІ і люди, які купили ліцензію питали себе, чому я людина, яка чесно купила гру не можу пограти без інтернету у гру, видавець якої був Юбісофт. А тепер подумаємо об'єктивно чому ігри Юбісофт на ПК погано продаються, відповідь проста: людям просто не треба зайвого геморою, який викликає DRM захист юбіків під час гри.

Тепер розглянемо нашого улюбленця Гейба, що він зробив, щоб ігри купували? Знову моя відповідь буде картинкою, він зробив ось це:

Цей сервіс дружелюбно налаштований проти геймера, це уже не монстр від Юбісофт, а милий котик від Волв. Він не потребує постійного доступу до інтернету, має інтуїтивний інтерфейс, також має соціальну мережу і величезні скидки у своєму магазині, тому Гейб підштовхнув багато піратів до покупки ліцензій. Також він вивів стім на ринок СНД, де йому аналітики пророкували провал, адже там одне піратство, але Гейб довів, що у СНД теж купують ліцензії. До речі, голова Волв показав приріст продажів на розпродажі на території СНД і він становив цілих 400%, тому не треба драконівськіх методів Юбісофт для того, щоб люди купили ліцензію.

Також є така штука від ЕА:

Але про неї я багато писати не буду, тому що це той самий стім тільки помаранчевий і він ще сирий, бо знаходиться у стадії BETA.

Із цього бачимо висновок: "Для того, щоб користувач купив ліцензію треба, щоб було якісне обслуговування. Не треба драконівськіх мір від Юбісофт, а треба тільки інтуїтивний інтерфейс, непогані ціни і зручність, які є у стімі. Тут все як у магазині, адже ви не підете у магазин, де погане обслуговування і на вас продавщиця постійно бурчить, так?"

Ну що ж кометуйте і вказуйте на помилки, адже людям дано помилятися.

Теги: Без теґів
URL зворотнього посилання для цього запису