007 Legends
Call of Duty: Black Ops II
Medal of Honor: Warfighter
Deadlight
The Testament of Sherlock Holmes

007 Legends

007 Legends – гра, створена на основі знаменитого кіносеріалу про британського надкрутого супершпигуна Джеймса Бонда і присвячена солідном...

Call of Duty: Black Ops II

"Що було те було, що буде те й буде, ти цінуй те що є, бо лиш сьогодні життя твоє!". Ці слова говорять нам не дивитись у минуле, згадуючи старі...

Medal of Honor: Warfighter

За останні роки ЕА разом із DICE створили значну кількість «мілітарі-шутерів», які швидко стали популярними, культовими і жаданими, реалі...

Deadlight

Рутинну сесію в Left 4 Dead та чергову серію Walking Dead, заповзято потираючи руки в очікуванні запуску Black Ops 2, закріплено епізодом TWD на iPad і новим...

The Testament of Sherlock Holmes

Пане Шерлоку Голмсе, пише до вас щирий поціновувач вашого беззаперечно блискучого дедуктивного ґенію. Як порядній людині мені боляче за...

From Dungeons to Stars відбувся успішно

From Dungeons to Stars відбувся успішно

24 вер. 2012
by PlayUA category Новини - Новини сайту

Минулої суботи київські ґеймери і прості поціновувачі оркестрової музики показали свій високий культурний рівень, завітавши на концерт музики із відеоігор From Dungeons to Stars, у виконанні божественних менестрелів із Cantabile Orchestra. Захід, до якого оркестр готувався кілька місяців, відбувся успішно. Музиканти зітхнули з полегшенням, а слухачі розійшлися по домівках із задоволеними виразами облич.

Київський концерт From Dungeons to Stars, на відміну від Львівського, який відбувся кілька місяців тому, був більшим, яскравішим та насиченішим. Організатори врахували більшість помилок і недопрацювань попереднього концерту, і цього разу усе було на висоті.

Місцем проведення було обрано Київську музичну школу імені Лева Ревуцького. У концертній залі можна було розмістити не більше 200 людей і усі запрошення на концерт люди розкупили за кілька тижнів до події. У день концерту дехто купував собі місце на сходах у проході між рядами, щоб нехай із невеличкими незручностями та все ж послухати незвичний концерт музики із відеоігор.

Мені пощастило привітатися із кожним відвідувачем, оскільки я стояв на дверях і перевіряв квитки. Приємно було бачити, що концерт зацікавив людей найрізноманітніших вікових категорій. Були і підлітки, і юнаки, і зрілі люди, і люди похилого віку. Музика не знає кордонів, еге ж? Крім того більшість слухачів прийшли або парами, або невеличкими гуртами, що вказує на велику єдність між ними (підозрюю, що більшість із них - ґеймери).

Після невеликої затримки над залом розлилася чарівна музика із серії ігор The Elder Scrolls. Мені, як ведучому концерту, було добре видно, як змінювалися обличчя відвідувачів у процесі заходу. Людей справді поглинула музика. Прохання вимкнути свої телефони справді подіяло або навіть було зайве, оскільки за дві години концерту не пропілікав жодний дебільник, усі були зосереджені на музиці.

Кожний музичний твір, вдячна публіка зустрічала бурхливими оваціями. У перерві між представленими іграми було чути схвильований шепіт, яким люди висловлювали збудження у очікуванні музичних творів із добре відомих їм ігор. На закінчення концерту, після короткої паузи у оплесках, зала вибухнула із новою потужністю та криками "Браво!", "На біс!", чим спровокувала оркестр на виконання фінального смаколика: оркестрової переробки музичної теми із гри Mario. Не знаю, як у кого, а у мене ця музика викликала неймовірне відчуття ностальгії.

Отже подія, що відбулася минулої суботи у Києві, засвідчила, що ґеймінґ в Україні перебуває на значному культурному рівні, а ґеймери здатні відвідувати концерти симфонічного оркестру. Безумовно, такий успіх концерту - чудова підстава для подальших виступів із цією ж програмою. Тому усім, хто не встиг чи не спромігся потрапити на цей концерт, варто стежити за новинами на сайті оркестру і очікувати на концерт у своєму місті.

А найближчим часом оркестр даватиме інший концерт. Цього разу у репертуарі музика із культових серіалів. Концерт називається Geronimo, відбудеться він 29 вересня у Львівському палаці мистецтв (вхід вільний).

Відео: gameway.com.ua

Автор тексту: Олекса Сновида Мельник