Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: Олександр Шаров
Олександр Шаров
Немає підпису.
Користувач не на сайті
на Неділя, 08 квітня 2012 в Огляди

Інструкція по знищеню роботів. Shoot Many Robots. [Огляд]

 

 

Порушуючи закони робототехніки.

Ігри, у яких персонаж може пересуватися у двох вимірах - це досить цікава річ, у них немає супер геніального сюжету, про графіку взагалі не доводиться говорити, в більшості випадків задумка таких іграшок досить проста, але все одно, такі ігри стають дуже популярними і знаходять свого покупця.

Деякі з них, зачаровують геймера своїм незвичайним стилем (Limbo), інші - кидають гравцям виклик і тим самим заставляють грати в себе (Super Meat Boy), ну і звичайно, не можна забувати про ностальгію. Так-так, саме про неї. 2D іграшки  змушують згадувати нас часи, коли ми ще гралися на 8-и бітних приставках, разом з своїми друзями.

Хоча Shoot Many Robots являється 2D-грою не повністю, в ній персонаж, дійсно, може пересуватися тільки вверх, вниз, вперед і назад і не може рухатися вбік, але одночасно тут є трьохмірні моделі: ворогів, зброї і ще деяких предметів. Отже ця гра є тільки на половину 2D- проектом.

Розробники цієї гри - Demiurge Studios, працювали з відомими компаніям, розробляючи не менш відомі проекти. Саме ця студія займалася портом ПК версії першого Mass Effect, а також працювала над доповненням Arena для Borderlands.

І, мабуть, дуже вже сподобалося їм працювати над цим доповненням, оскільки,  багато схожих речей є у Borderlands і Shoot Many Robots, починаючи з стилістики графіки і рівнів. Ми будемо боротися проти злих механізмів на різних локаціях, в селах, лісах, закинутих містах і фабриках. Тут буде багато зруйнованих будівель і поломаних авто. Також присутня і атмосфера цілковитого безладу (у творінні Gearbox Softwarе вона теж є). Кількість луту, який буде попадатися на шляху, також не маленька: випадатимуть зброя, спорядження для нашого протеже,  різноманітні бонуси, наприклад можливість більш швидко пересуватися, посилення зброї, пляшки пива (будуть виліковувати нас) і звісно головна валюта гри - гайки, за допомогою яких, ми зможемо купувати собі озброєння і передягати героя. І закінчити цей перелік варто гумором, яскравим прикладом є паперовий пакет, який Вальтер (головний убивця залізної нечесті у грі) зможе надіти собі на голову, щоб зменшити пошкодження від ворожих атак. Не менш важливу роль у грі, ніж гайки відіграють зірки, вони допоможуть нам підняти наш рівень (максимальний 50-й левел), відкрити нові локації і прибамбаси. Щоб заробити зірки, потрібно вбивати іржаву армію і чим більше ворогів ми вб'ємо, тим більше зірок нам дадуть.

У грі буде багато цікавих локацій.

 

До того ж, гра не загружає гравця великою кількістю інформації, на кшталт звідки взялися ці дриндуляки, чого вони хочуть і навіщо нам їх вбивати. На початку показано тільки декілька притирань між головним героєм та роботами і все. Далі тільки ти і роботи. Роботи йдуть - ти їх вбиваєш, все досить просто. Мабуть ця гра - це те, що потрібно, після довгого і важкого дня, адже тут тільки веселощі і мінімум розумових навантажень.

Ми зможемо досить оригінально одягнути головного героя.

 

Радує і різноманітність металевих ворогів у грі. Будуть зустрчатися різні типи роботів, маленькі роботи з бензопилами на спині, середні роботи, які будуть стріляти у нас ракетами і кидати гранати,  і звісно будуть вороги гігантських розмірів. Різні види роботів, мають також і різні способи атак,  деякі будуть вилазити з підземлі, деякі будуть атакувати нас ракетами з землі, а інші навпаки з повітря. До особливо агресивних машин, доведеться застосувати невеличку тактику.

Бої з босами - досить цікаві.

А  зброї для знищення ворогів у цій грі буде предостатньо. Рідко коли можеш зустріти такий великий вибір зброї, у не ААА - тайтлах. Тут знайдеться усе що потрібно: СМГ, автомати, снайперські гвинтівки, вогнемети, кулемети, дробовики, гранатомети і так дальше.  Але, на мою думку, найкраще в цій грі проявляють себе звичайні автомати. Оскільки, деякі роботи будуть атакувати нас з повітря, окремі види озброєння, наприклад дробовик і вогнемет, не зможуть доставати до них і нам доведеться постійно підстрибувати, щоб підстрелити їх, та й до дальніх ворогів, які знаходяться на землі, доведеться підходити значно ближче, а в деяких ситуаціях це буде великим мінусом. Хоча у грі є багато девайствів, для розкручування роботів на запчастини, головний герой з собою зможе носити тільки два види зброї: основну, яка обладнана безкінечними патронами та більш потужну, у якої уже обмежений боєзапас. Амуніцію, яку ми використали,  зможемо поповнити на чекпойнтах, там ми також зможемо поповнити запас здоров'я.

Нам буде наданий великий вибір зброї.

 

Різні плюшки і одяг для героя (яких у грі не менше, ніж зброї), теж викличуть посмішку на вашому обличчі. Досить згадати паперовий пакет для голови, головний убір з прикріпленими до нього банками від пива, список можна продовжити: крилами метелика, поясом з пивом, підривною бочкою, шлемом космонавта і так далі. А головне, що все це не просто прикраси, ці речі зможуть збільшити здоров'я, підвищити пошкодження, які ми завдаємо ворогам, і зменшити ту шкоду, яку завдають нам залізні монстри.

Цікавих і смішних речей у грі теж буде багато.

 

Геймплей у грі задає досить високий темп і тримає його таким, майже на протязі усієї гри. На нас постійно біжать натовпи роботів, які не дають нам перепочивати. І тільки ми закінчили з попередньою хвилею роботів, як зразу на нас вже насувається інша.  А колонки спішать піддати нам драйвових ритмів року.  В таких моментах, потрібно бути дуже сконцентрованим, але іноді герой відказується іти в потрібну сторону, або взагалі направляється у іншу, іноді це може привести до фатальних наслідків(відбувається таке не часто, але відбувається).

Такий натовп роботів, точно не дасть нам розслабитися.

 

Отже, чим  може зацікавити Shoot Many Robots? Саме основне, чим ця гра може заінтригувати - це динамічний геймплей, гумор, велика кількість всеможливих плюшок, і звісно граючи в цю гру мимоволі з'являються нотки ностальгії, відразу згадуються такі проекти як Metal Slug, особливо, коли ви граєте у кооперативному режимі, зі своїми друзями.

Плюси: велика кількість зброї; гумор; різні види роботів; денамічний геймплей.

Мінуси: невеликі погрішності в керуванні.

Оцінка: 8/10

 

URL зворотнього посилання для цього запису