Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: Anonim19
Anonim19
Немає підпису.
Користувач не на сайті
на Вівторок, 10 квітня 2012 в Статті

Кращі аматорські фільми з ігор

Які асоціації викликають слова «фанатський фільм»? Зазвичай подаються повні ентузіазму непрофесійні актори, зібрані на стипендію декорації, висмоктаний з пальця сюжет. Тобто, дивитися, в принципі, можна, але тільки якщо вас не коробить від зробленого за три копійки кіно. Завдяки доступності технологій ситуація змінюється. Там, де раніше був потрібний цілий загін фахівців різного профілю, тепер справляються всього дві-три людини. Аматорські фільми по іграх активно розвиваються - вони вже перестають бути виробами «для своїх» і стають все більш переконливими. Залишиться лише вирішити, що подивитися спочатку - кумедний ситком за мотивами Half-Life, пригодницьку сагу про радіоактивні пустках Fallout або лихий бойовик на основі Call of Duty: Modern Warfare.

 

Left 4 Dead: The Movie

Першим в нашому списку йде фільм за однією з найпопулярніших в Росії ігор - командному шутеру Left 4 Dead про протистояння жменьки людей і орди голодної нежиті. Герої чітко слідують рецептом виживання в умовах зомбі-апокаліпсису. У разі небезпеки ті, хто встояв перед вірусом, гуртуються, розчохляти знаряддя самооборони і намагаються швиденько знайти підходяще місце, куди можна евакуюватися з наводненої ходячими мерцями зони.

Героям Left 4 Dead: The Movie капітально не щастить: патрони на кінець, що працює транспорту не передбачається, а навколо - американська глибинка з величезними полями, практично без місць, де можна сховатися. Рішення знаходиться зовсім несподівано. З відчайдушною четвіркою пов'язується ще один вцілілий і просить про допомогу взамін на паливо і патрони. Хапаючись за рятівну соломинку, герої роблять крок назустріч небезпеці. Їм доведеться прошагать чимало кілометрів і розколоти чимало голів агресивних зомбі.

Fallout: Nuka Break

Ще один чудовий серіал за мотивами культової гри. Уже за першими кадрами видно, що Nuka Break можна транслювати по кабельних телеканалах - настільки якісно він знятий і змонтований. Тут є трійка колоритних персонажів: дуже вірогідно виглядає мутант, гаряча дівчина і веселун-кур'єр, який вибрався з бункера. Комп'ютерні спецефекти виконані грамотно і добре вписуються в візуальний ряд. Творці картини з WaySideCreations відмінно вловили суть серії Fallout і добре її передали. Незважаючи на небезпеку радіоактивних пусток в Nuka Break процвітає гумор, а тому спостерігати за пригодами героїв вдвічі цікавіше. Повірте на слово: якщо у вас є бажання подивитися щось цікаве на постапокаліптичну тему та ще й за мотивами ігор Fallout, включайте Nuka Break.

 

Half-Life: Portal to Black Mesa

«Все змішалося в світі Half-Life» - саме так можна описати те, що відбувається у фільмі за мотивами знаменитого шутера. На відміну від похмурого Escape from City-17, творці цієї короткометражки не бояться гумору і фантазують на популярну тему: «Що б сталося, якби Гордон Фріман розмовляв?» Тепер у експерименту з порталами в інші світи зовсім інші наслідки. Вчені з криками носяться по дослідницькому комплексу, який прибув на зачистку спецназ патологічно не може ні в кого потрапити, зате намагається вмовити своїх жертв добровільно вийти під кулі. Ну а G-Man замість того, щоб захомутати Гордона, отримує від нього загрозливу гнівну тираду і сам опиняється під ковпаком. Загалом, чудова комедія в антуражі Hal-Life.

 

Killzone: Extraction

Ексклюзивна для консолей PlayStation серія шутеров Killzone з 2004 року розповідає про війну між жителями планет Векта і Хелгаст. Заради видовищної постановки розробники знищили цілу армію віртуальних солдатів, а металу від підірваної бойової техніки вистачило б на пару комплексів «Москва-Сіті». Фанати гри мали куди більш скромним реквізитом. Проте їм вдалося зробити з покинутого будинку справжню зону бойових дій.

Всього за кілька хвилин, що йде фільм, його творці дохідливо передали головну думку: на війні все відбувається дуже швидко. У лічені миті брати по зброї, з якими пережито так багато, можуть звернутися в попіл, а вогник надії - згаснути або спалахнути знову. Хоча на розкриття всіх характерів у режисерів часу просто не було, глядач встигає побувати в окопі разом з героями. Все навколо гуркоче, кулі свистять, а командир вказує на ворожий дот і кричить: «Вперед!»

 

S.T.A.L.K.E.R: Krym

Які тільки гори не згорнуть ентузіасти, якщо поставлять собі якусь мету. Так, німець на ім'я Крістоф Хаймером і його друзі знайшли спонсорів, акторів і створили фільм по грі STALKER під назвою Krym («Крим»). Проект підтримали екологічні та благодійні організації, а також знаменита Баден-Вюртемберзька кіноакадемія, в якій навчалося багато талановитих діячів кіноіндустрії.

За сюжетом люди, які вижили після ядерної війни, живуть в підземних бункерах, де їх наздоганяє дивна хвороба. Одного разу детектори в бункерах реєструють дивне енергетичне поле далеко на сході. Двох людей відсилають дізнатися, що ж відбувається. Вони повинні поспішати, адже з кожним днем ​​епідемія забирає все більше життів.

 

Modern Warfare: Frozen Crossing

Зйомки аматорських фільмів за Modern Warfare стало вже своєрідною модою. У мережі можна знайти десятки творів найрізноманітніших рівнів виконання - від пародій на умовності мережевої гри до найсерйозніших проектів, які продовжують або доповнюють сюжет першоджерела. Десь ефекти вибухів - просто петарди, десь вони створені в професійних графічних редакторах зразок 3D Max. Frozen Crossing відноситься до другої категорії, адже їм займався досить відомий на YouTube майстер аматорських бойовиків Фредді Вонг.

Після вбивства лідера великої терористичної угруповання, впроваджений в організацію агент Аня Алескарі потрапляє в полон. Визволити її з секретної бази в Кавказьких горах відправляються два відважних спецназівця з позивними Dust і Specter. Відмінна постановка і видовищні спецефекти - що ще потрібно для екранізації Call of Duty?

 

Modern War Gear Solid

Як перетворити серйозні бойовики в сміховинні комедії? Спершу потрібно звести разом їх героїв. Хто став головними дійовими особами Modern War Gear Solid здогадатися нескладно. Творці цієї короткометражки відправили на завдання Соліда Снейк з шпигунської епопеї Metal Gear і Привида з Call of Duty. Їм необхідно розкрити маскувальний потенціал картонних коробок, зустріти відомих героїв з інших ігор і перешкодити масовому виробництву бойових роботів, яке організовує самих страшний лиходій в світі - Боббі Котіковіч.

Для аматорського фільму у Modern War Gear Solid неслабкий розмах. Дія відбувається в декількох декораціях, але завдяки чудесам монтажу здається, ніби Снейк і Привид подорожують по світу. На екрані з'являється багато знайомих персонажів, стрілянина і рукопашні сутички виконані дуже непогано. Найголовніше - у фільмі чудово висміяні багато штампи Metal Gear, Call of Duty і ігрової індустрії в цілому.

 

Portal

Завершують огляд два коротких фільми. Обидва присвячені знаменитій грі-головоломці Portal, але зачіпають різні її елементи. Динамічний Portal: No Escape зосереджується на втечу головної героїні на ім'я Челл з комплексу Aperture. Діє панянка з рішучістю Джейсона Стетхема і завдяки портальної гармати вислизає від охоронців.

У версії Челл з Outside Aperture не менш відповідальне завдання - спекти торт. Так, той самий, яким її обіцяла пригостити GLaDOS. Виявляється, ця головоломка не менш складна, ніж пошук виходу з кімнати з кислотними басейнами і лазерними променями під стелею.

Сьогодні для придбання хорошої відеокамери не потрібно продавати нирку або брати кредит на сорок років. Та й купити їх можна не у двох спеціалізованих магазинах, а в багатьох відділах електроніки. Все більше фанатів отримують можливість віддати належне улюбленим відеоігор і зняти за їх мотивами свої фільми. Гідні картини з'являються все частіше, і це не може не радувати.

З вами був Anonim19, доброго вам дня.

URL зворотнього посилання для цього запису