Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: BI3IPb
BI3IPb
Віьний як ніколи раніше
Користувач не на сайті
на Субота, 12 травня 2012 в Новини

LucasArts власноруч втопила Free Radical Design і заморозила Star Wars: Battlefront 3

Free Radical Design дійсно працювала над Star Wars: Battlefront 3.

В інтерв'ю сайту Eurogamer засновник британської студії зізнався, що третя частина популярної в минулому серії «зоряних» шутерів перебувала в його володіннях з 2006-го по 2008-й рік і відчувала себе чудово. За словами Девіда Доака, LucasArts всіляко підтримувала проект, ні в чому не відмовляла розробникам і покірно виконувала всі їхні побажання. Але в один прекрасний день все змінилося. Не встиг Джим Уорд залишити пост президента американської компанії, як Free Radical Design втратила фінансування.

Як стверджує Девід Доак, працювати з LucasArts було комфортно. Видавець розумів, чого хочуть розробники. І навпаки. Креативні уми Free Radical Design не скупилися на нові ідеї - гра виглядала настільки добре, наскільки це було можливо. І все завдяки Джиму Уорду, який не соромився носити британську команду на руках.

Але, як уже говорилося вище, варто було президенту LucasArts вийти за двері, як новоспечене керівництво одразу ж спустило Free Radical Design з небес на землю. За словами глави студії, співробітництво стало нестерпним. Видавець зловживав своїм становищем і всіляко перешкоджав наближенню Star Wars: Battlefront 3 до фінішної межі. LucasArts не платила розробникам протягом шести місяців і тим самим позбавила гру надії на світле майбутнє. В результаті їй вдалося потопити не тільки багатообіцяючий проект, але і студію.

Робота моєї мрії перетворилася на жахливі тортури. Всі розмови з психопатами з LucasArts зводилися до того, щоб знищити нас!

Девід Доак.


Ну а далі ви знаєте. Free Radical Design придбали брати Єрлі і перейменували її в Crytek UK. Про Star Wars: Battlefront 3 тоді толком ніхто нічого не знав, тому галас навколо знищеного шутера підняти не вдалося.

Але, як кажуть, все таємне стає явним. Якщо вірити нещодавнім чуткам, зараз над третьою частиною серії трудиться творчий тандем Spark Unlimited і Slant Six Games. Велика ймовірність, що один з самих очікуваних сиквелів останніх років постане перед широкою публікою на виставці E3 2012, тобто в перших числах наступного місяця.

URL зворотнього посилання для цього запису