Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: Alex Hofter
Alex Hofter
Інколи хочеться, щоб у житті були збереження так само, як у відеоіграх :)
Користувач не на сайті
на П'ятниця, 06 січня 2012 в Інше

Щось інше ніж ігри... (Part Two)

"Це елементарно, Ватсоне" - каже Шерлок Холмс, хоча частіше його думка так і залишається незрозумілою. Як ви, напевне, встигли помітити сьогодні мова буде йтися про Шерлока Холмса та його вірного друга-лікаря, який не поступається логічними здібностями самому Холмсу - Ватсона.

Потрібно було сказати вище про фільм. Адже про фільм ми говорити і будемо. Хоча... Дійсно, спочатку потрібно розказати про самого Шерлока Холмса.

 

Шерлок Холмс - вигаданий персонаж Артурем Конандойлем. Шерлок - детектив-нишпорка, який завжди знаходить вихід із ситуації та завжди розкриває таємничі злочини, скоєні на вулицях Лондона.

Доктор Ватсон - найкращий друг Шерлока. Завжди допомагає йому у розкритті злочинів та завжди подає руку допомоги Холмсу, коли той потрапив у якусь біду.

Трішки про фільм та касові збори

Фільм був знятий відомим англійським режисером Гаєм Річі. Головний бюджет фільму складав 90  мільйонів доларів США. Проте зібрав "у свою кишеню" куди більше - 524 мільйони доларів США, що більше у 5 разів за бюджет стрічки.

У ролях:

  • Роберт Дауні (молодший) — Шерлок Холмс
  • Джуд Лоу — Доктор Вотсон
  • Рейчел Мак Адамс — Ірен Адлер
  • Едді Марсан — Інспектор Лестрейд
  • Марк Стронг — Лорд Блеквуд
  • Келлі Райлі — Мері Морстен
  • Джеральдін Джеймс — Місіс Хадсон

Сюжет фільму

Як вже було сказано вище, події відбуваються у Лондоні - столиці Англії у 1891 році. Початок фільму зразу здається напруженим, тобто у стилі action. Все починається з того, що Шерлок Холмс і доктор Ватсон разом з англійською поліцією прокручують план, як спіймати головного злодія країни - темного мага на ім'я лорд Блеквуд. Холмс, проникнувши до головної зали, де і мало пройти чергове убивство (чому чергове поступово дізнаємося у наступних хвилинах стрічки) розкриває цього страшного вбивцю і садить до в'язниці. Блеквуда наказано стратити, повісивши. Та як нам всім відомо ще із чарівницьких фільмів - якщо стратити мага, його темна магія ніколи не покине світ, вона просто зачаїться десь на певний час і вже потім буде знову коїти зло, причому у сто разів сильніше за те, що було до цього. Саме так і було. Блеквуда повісили, проте вже на наступний день його склеп був розбитий на шмаття і в самій труні був зовсім не сам Блеквуд, а Рижик, якого сказала Шерлокові Холмсу знайти його колишня дівчина. І тут починається найцікавіше - Шерлок знову показує нам свої старенькі, проте дуже цікаві замашки - таємниче слідкування за злочинцями, взагалі надзвичайна (у його дусі) система бою, ну і звичайно ж - підступність.

У цьому епізоді показано, як Шерлок Холмс зібрався битися на ринзі у боях без правил. Продумуючи кожен крок у своїй "мозгуватій" голові він все ж таки переміг цього здоровезного бовдура, хоча той був у рази два більший за самого Холмса.

Поступово у фільмі розкривається багато таємниць, які були помічені нами на самому початку і не знаходили собі місця у голові протягом усіх двох годин. Та не буду спойлерити.

Якщо ви хотіли подивитися цей фільм, та з якихось причин не змогли - обов'язково вмикайте його і насолоджуйтесь, тому що це дійсно гідний вашої уваги фільм.

"Справу відкрито!" Запасайтеся гарячою кавою або чаєм та смачнезним печеням і дивіться цю незабутню стрічку! Веселого та незабутнього перегляду, панове!

Інколи хочеться, щоб у житті були збереження так само, як у відеоіграх :)
URL зворотнього посилання для цього запису