Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: madmax
madmax
Немає підпису.
Користувач не на сайті
на Субота, 14 квітня 2012 в Огляди

[Ігросторія] Battlefield - як це було. Частина четверта, остання.

Всім привіт. З вами знову Madmax і [Ігросторія] .Вже є три частини історії по батлі : перша(заснування,BF 1942, BF Vietnam) , друга(BF 2, BF Modern Combat, BF 2142) та третя(BF Bad Company, BF Bad Company 2, BF3, BF 1943). Всі найвідоміші ігри серії Battlefiled уже розглянуті та залишилося ще два милих проекта, до того ж вони безкоштовні і не потребують потужного комп'ютера. Отож , поїхали.

 

В 2009 DICE , набралися натхнення з вельми успішних безкоштовних(далі F2P) проектів, та вирішили зробити свій проект - Battlefiled Heroes.

 

Гра представляє з себе оригінальний мультяшний шутер від 3-ої особи про другу світову війну. На вибір можна грати за німців національну армію або за британців королівську армію. В грі є три класи : солдат , кулеметник і командос. Солдат - це такий здоровий дядько , який бігає з автоматом і всіх валить, кулеметник - те саме тільки з кулеметом, а командос- це два в одному(тільки з снайперською гвинтівкою), який може бути невидимим.Із за популярності командоса , адміни серверів ставлять заборону на їх велику кількість. Геймплей не сильно змінився. Так само потрібно захоплювати точки, попутно вбиваючи всіх направо і наліво, тільки тепер не купа тікетів, а всього лиш 50. За одне відродження команда втрачає 1 тікет, а якщо вороги захопили 3-4 точки, то у команди буде забиратись аж 2 тікети. Та така маленька кількість життів, аж ніяк не заважає, бо всього може грати 16 чоловік, по 8 з кожної сторони. Особливий шарм грій задає її мультяшність, та від цього ні разу не схожа на Team Fortress 2. Коли ж там все базувалося на величезних руках , як у халка та непропорційних будівлях, то в BF Heroes просто перенесена стара добра батла в мультяшний стиль.

Всього в грі є аж 10 карт : 5- для піхотного бою, а 5- ще й з технікою. А техніки тут багато : вам пропонують покататися і на джипі , і на танку , і на зенітці, літаку. З першими трьома все добре, а от з літаками все не дуже. Щоб повністю розвернути цю махіну потрібно безперервно махати мишкою і ніякого стола на це не вистачить.

Але в бочці меду знайшлась і ложка дьогтю. І став цією ложкою донат, на то вона і безкоштовна. В перші тижні після релізу гра була просто ідеальною,але потім проснулися гравці , які хотіли виділитися з поміж інших. Після цього баланс в грі різко змінювався і більш прокачані гравці з легкістю нагинали простих смертних. Але в цілому гра вийшла доволі непоганою, просто і з смаком, до того ж ще безкоштовна. Скоріше качай та грайся!

Та прийшов 2011. EA вже анонсували Battlefield 3 , а гравцям вже відверто наскучила Bad Company 2 і Battlefiled 2 . Тож DICE виділила декілька десятків чи сотень чоловік для розробки нової безкоштовної гри, яка зацікавить гравців олдскульщиків та власників не дуже потужних комп'ютерів своїм ураганний геймплеєм та ціною в 0.00 гривень. Такою грою стала Battlefiled Play4Free


Доволі непогана гра, але дуже мало людей помітили її. Всі з відкритою щелепою дивилися і дивилися трейлери з Battlefield 3 і ніяк не могли , а може і не хотіли второпати навіщо DICE та маленька забавка. А вийшла вона і не така маленька. Як і обіцяли розробники, в гру додали карти з другої батли, а класи з бед компані 2, так хлопці хотіли затягти в свою павутину сідих,бородатих ветеранів. Магічна приставка Play4Free , працює, навіть краще чім задумувалось, тому народу на серверах більш чім потрібно,адже по сьогоднішнім міркам 16x16 це вже не так і багато,але все ж таки краще чім 8x8 , як це було в Battlefiled Heroes. Милує око і чарівна кнопка, яка дуже швидко відправляє вас на поле бою , де завжди гаряче. Навкруги їздять танки, джипи,бтр, з моря підходять надувні човни, а зверху на вас вже летить ракета випущена з мі-28. Вже за традицією , так само як у всіх попередніх частинах за кожну вдалу дію на полі бою вам зачисляються очки, якіі можна потратити на деякі апгрейди. Та все ж таки , як і всюди гра не може бути повністю безкоштовною. В грі є система донату, яка значно портить життя всім "безкоштовним" гравцям. Набридли 2 класи в грі?- плати гроші, хочеш нову зброю на місяць або навіть назавжди? - плати гроші, хочеш надіти на себе найкрутіший камуфляж?- без проблем, плати гроші. Але це звичайно ж не обов'язково. До того ж при достатньому досвіді в грі ви зможете самі назбирати гроші і орендувати на них якусь супер-мега-пушку, правда тільки на три дні. Вибір стволів не великий , та все ж кожен найде щось своє. Для зручності вся зброя ділиться на елітні, ветеранські і базові стволи, які само собою відрізняються по кількості заданої шкоди та швидкострільності.

Ніхто і не сумнівався , що гра вийде доволі класною. Та все ж вона не дотягує до іграшок класу ААА. Тут немає ніяких графічних наворотів та геймплейних нововведень.Деякі штуки можуть навіть розізлити,наприклад хоч якась можливість руйнування повністю відсутнє.Але все ж таки гра радує великою різноманітністю зброї та техніки, тож рекомендується всім фанам Battlefield

На цьому все. Тепер на сайті PlayUA є повна історія всіх іграшок з серії Battlefield. З вами був Madmax та [Ігросторія]. Частіше посміхайтесь!

URL зворотнього посилання для цього запису