Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: merecive
merecive
http://playua.in.ua/social/groups/viewgroup/4 - Гурт "Україна та українці&q
Користувач на сайті
на Вівторок, 03 січня 2012 в Інше

Проблема тільки в іграх?(ОНОВЛЕНО)

Доброго ранку...або дня...вечора... коротше...Здоровенькі були! Це вже наш другий спільний день у блогах і я хотів би зачепити декілька тем , які тут стали більш-менш популярними. Ні , це не піратство, а "українська мова в іграх". Але ми будемо оглядати українську мову в цілому!

Я вже продивився два-три  блога в яких зачепили тему популяризації нашої безкінечно гарної, милозвучної, душевної мови в іграх. І я бачу, що люди досить серйозно підходять до цього питання. Тобто люди не байдужі про майбутнє своєї мови.

Ну, а взагалі ж, давайте поговоримо про українську в іграх, СМІ (фільмах, серіалах, передачах , пресі, новинах, інтернеті), освіті , релігії та в побуті. Я буду намагатися писати коротко і лаконічно.


Про ігри і говорити нічого. Офіційного перекладу на українську в своєму житті я ще не бачив. Може, це тому що я не граю в усе підряд, а виключно в популярні, пропіарені, прорекомендовані ігри...ну а такі, вже 100% з'являються на російській мові. Хоча, Сталкер тішить українців, своїми перекладами і озвучками.


Тепер більш різноманітне і цікаве для обговорення СМІ. Фільми, якщо в кінотеатрі, то завжди українською і хоча б це тішить душу патріота.

Серіали по телевізору, у 80% російською, але хоча б із субтитрами і тільки 19% перекладені поверх російської українською. 1% відсоток припадає на серіали суто українські, хоча щоб знайти їх вам треба перегортати не одну сотню сторінок Гуглу.

Передачі на українській ,хоча можна і нерідко знайти російськомовних кацапів ведучих.

Преса , це просто жах, 97% преси - російськомовна. Вона як і була 20 років тому російськомовна, так і за 2 десятиліття самостійної України нічого і не хитнулося.

Тепер Новини. За Правління Віктора Ющенка існував закон, за яким новини зобов'язані вести передачі, новини тільки калиновою мовою, а за Професора Вітора Януковича 40% вечірніх новим російською, це ЖАХ!

В "наших інтернетах" все набагато краще. Там існує повна свобода, хочеш російською, хочеш українською, англійською, французькою, іспанською....як хочеш , так і спілкуйся. На якій мові хочеш, на такій і дивись. Недостатня кількість україномовних порталів, але навіщо нам інші, якщо є ПлейЮа?Тут все супер.


Освіта стоїть на місті, з таким українофобом на місці Міністра Освіти України наше покоління далеко не піде. Розвиток українською мови стоїть на місці і дуже близько до нещадної деградації. Заклади овіти, тобто школи, гімназії, ліцеї,  університети, коледжи, технікуми за 20 з половиною років незалежності країни рухаються кроком дитини. Незчисленні мітинги, акції, бунти, невдоволення залишаються поза увагою багато шановних дурнів політиків. Як нам розвиватися без підтримки уряду? Що з нами буде? Запитайте себе, а що ми можемо зробити?


Релігія, це особиста справа кожного. Особисто я - атеїст. Але я знаю, що утиски українською мови відбуваються і там. Хто був у Православній Церкві Московського Патріарха? Скажи хоч слово по-українськи і на тебе подивляться із зневагою та насмішкою.


Побуд та звичайне суспільне життя українців. Давайте Захід чіпати не будемо, ок? Бо всі знають, що там панує українська мова. Чого хотілося б і на сході ,  в центрі, на півдні України. За підсумками 1993р. кількість україномовного населення складають 37млн людей. Українська мова найбільш розповсюджена серед українців (85,2 %) та поляків(71,0 %), найменш — серед кримских татар (0,1 %) та угорців(3,4 %). Серед росіян — 3,9 % Ось вам невеличкі статистики панування мов на території України. Робіть висновки.

Статистика та опитування взято з цифрової бібліотеки ВІКІПЕДІЯ

URL зворотнього посилання для цього запису