Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: мeдиxpoнaл
мeдиxpoнaл
Найпростіша відповідь завжди правильна.
Користувач не на сайті
на Понеділок, 02 січня 2012 в Статті

Ігри українською - фантастика чи реальність? UaLT

Чи існують ігри українською?

А ви як гадаєте? Знаєте, якось (тоді я ще навіть не мав інтернету) один мій знайомий сказав: "Ти грав С.Т.А.Л.К.Е.Р-а українською?" Ви й уявити не можете мій шок! "Українською?! Та ти що?! Давай мені його сюди!" - приблизно такою була моя реакція. Однак коли я пішов до свого друга, який любив сталкера, і поставив йому те саме запитання, то почув лише байдуже "І шо?"

Як це не сумно і як це не дивно, але абсолютній більшості просто байдужа проблема української мови в іграх, точніше її відсутності там. Дехто навіть вважає так: "яка разніца? главне - смисл!". Проте я і, гадаю, всі відвідувачі цього порталу тримаються іншої думки. Правда ж?

Розповім трішки про себе і трішки про "команду", яка зараз зветься UA Localize Team. Не здивуюся, якщо ви про неї абсолютно не чули.

Якщо мене запитати "Хто ти?": "Людина", - не без пафосу відповім я. А насправді я лише український студент, "українське майбутнє", просто той, кому не все байдуже. Всю свою діяльність можу пояснити так: "Якщо не я, то хто?". Щодо мого псевдоніму, прошу не питати, довга історія...

Хто ми? Ми - кільканадцять любителів української мови, які ніколи одне одного не бачили, але намагаються перекладати ігри команда перекладу ігор. Фактично ми існуємо вже 1 рік і 9 місяців. За цей час ми переклали майже три десятки різних ігор. Мешкаємо на порталі hurtom.com, а конкретніше, маємо розділ на Толоці. Кому цікаво: http://toloka.hurtom.com/viewforum.php?f=205

О так, справи у нас йдуть не так добре, як хотілося б. Однак, варто зазначити, що фактично завдяки нам (і таки як ми) в інтернеті іноді можна надибати якусь цікаву-прецікаву, а іноді й зовсім нецікаву, гру, перекладену українською.

І тому, я з гордістю відповім на запитання в заголовку: "Так, ігри українською - реальність!"

Нашу діяльність можна оцінювати по-різному, наші досягнення також, але я вважаю, що факт безкорисної (!) праці кільканадцяти людей заради того, щоб кількасот (чи може тисяч?) побачили гру українською, - підтвердження моєї відповіді!

Ми прагнемо розвиватися, та й ми розвиваємося! Наша мета: локалізувати кожну гру, яка надходить в українські крамниці (і на торенти)! Так, мета чудова і шлях до неї тернистий, але я вірю, що ми цей шлях здолаємо!

Граймо ігри українською! Це круто!

P. S. Щиро дякую порталу PlayUA за можливість вести блоґ!

P. P. S. Саме так! Це далеко не останній мій пост!:)

URL зворотнього посилання для цього запису