Блоґи

Спільнота ґеймерських блоґерів

Автор: Viper9732
Viper9732
We are INDEPENDENT now!
Користувач не на сайті
на П'ятниця, 24 серпня 2012 в Ігрові новини

"Скринька Вайпера" INDEPENDET'S DAY EDITION

Зі святом! З Днем Незалежності!

Сьогодні у випуску: думки розробників Dishonored про лінійні ігри, чим могли стати морські битви з Assassin's Creed III, сумний The Walking Dead, 16- бітний Borderlands, повернення студії Black Isle та ще дещо.


Розробники Dishonored вважають, що гравцям не вистачає нелінійних ігор

Кращою похвалою для команди стали б відгуки гравців, які відзначають, що ніколи не бачили нічого подібного.

«Ми б хотіли почути, що наша гра знесла дах у гравців, що вони ніколи не бачили нічого подібного в лінійних іграх. Я більше сподіваюся на 13-річних геймерів, які грають в такі ігри, як Day Z, або Dwarf Fortress або Eve Online. Їм не вистачає інтерактивності, геймплею без всяких правил. Так мені здається », - говорить Харві Сміт (Harvey Smith), дизайнер Dishonored.

Сміт також зазначив, що команда хотіла реалізувати у своїй грі систему апгрейдів, аналоговий штучний інтелект, і дати гравцям можливість відчути себе в ігровому світі від першої особи. Творці перепробували всі моделі, щоб створити відповідний стелс-геймплей для нового екшену.

«Ми вирішили дотримуватися концепції конуса. У ворогів є певне конусовидное поле зору. У них слабкий периферійний зір, тому вони не бачать персонажа, що бігає по дахах. Якщо ви в їх полі зору, неважливо як швидко ви промайнули повз них, вони вас помітять. Навіть якщо ви вимкнете світло прямо зараз, я все одно зможу бачити вас, адже так? Тому ми вирішили дотримуватися реалістичності », - пояснює Сміт.

«Ми перепробували всі моделі, які можна тільки уявити. Ми пробували модель з тінями, але сучасні гравці скажуть, що якщо персонаж в тіні, то ворог не помітить його перед своїм носом. Це нерозумно. Вони хочуть більш активну систему геймплею. І це робить гру більш хардкорною. Щоб залишатися непомітним, треба ховатися в укритті, прилипати до стін. Потрібно знати, куди дивиться ворог і уникати його поля зору ».

Сміт також прокоментував можливість пройти гру без єдиного вбивства. За словами дизайнера гри, звичайного мандрівника обійти буде досить просто, наприклад, відволікаючи його дзвоном розбитої пляшки, кинутої в темний куток. З ключовими цілями все набагато складніше.

« Наприклад, у грі є місія, де потрібно вбити двох братів - корумпованих членів парламенту. Ви можете увірватися і вбити їх або виконати побічний квест за злочинне угрупування. Якщо завдання буде виконано, він захопить їх для вас, відріже язики, побриє налисо і відправить туди, де ніхто їх не знає. Це поетична справедливість. Це жорстоко, але не настільки, як вбивство », - зазначив він.


Лінійні ігри - цирк

Розробники Dishonored назвали лінійні гри цирком. Команда Arkane Studios віддає перевагу свободі , але розуміє, чому більшість компаній в ігровій індустрії йде по шляху найменшого опору, створюючи ігри з коридорами і приділяючи більше уваги спецефектам.

«Мені здається, що більшість працівників Arkane люблять ігри, де можна досліджувати та експериментувати з ігровими схемами. Це краще, ніж рухатися по лінії, стріляючи по всьому, що рухається », - говорить креативний директор студії Раф Колантіно (Raf Colantonio).

«Але це нормально, я розумію, чому індустрія пішла цим шляхом. Важко робити і гри, і люди хочуть вкладати долари в найбільш вражаючі речі. І вкладають вони в спецефекти - це цирк - саме тому їм це подобається ».
Колантіно і його команда важко працювали, щоб створити найрізноманітніші ігрові схеми, що дозволяють геймерам грати так, як їм захочеться. Розробники також добре продумали систему стелсу, щоб гравці могли пройти всю кампанію без єдиного вбивства.
«Я розумію це, але з точки зору геймерів - це відстій. Іноді, звичайно, здорово пограти в щось подібне. Але в той же час я не хочу весь час працювати над такими іграми, розумієте? »- завершив Колантіно.

Dishonored готується до виходу на PlayStation 3, Xbox 360 і РС 9 жовтня.

Морські битви з Assassin's Creed III могли бути окремою грою

Вперше за всю історію франшизи в Assassin's Creed III з'являться морські баталії. Розробники недооцінили масштаб роботи, який знадобився для реалізації цієї інноваційної можливості.

За словами креативного директора гри, Алекса Хатчинсона (Alex Hutchinson) саму ідею морських битв можна було б перетворити на окрему гру. Більш того, керівник проекту зазначив, що ніхто ще не створював гру морської тематики часів Американської Революції.

«Ми подумали, що занадто ризиковано буде випускати гру окремим проектом. Хоча зараз я думаю, що гра вийшла б досить успішною, і, швидше за все, ми недооцінили ідею. Нам здалося, що це був би необдуманий ризик », - говорить Хатчінсон.

Команда намагалася дотримуватися історичних подій як в сюжеті, так і в самому геймплеї Assassin's Creed III. Вивчаючи минуле, команда з'ясувала, що морські битви якнайкраще підійдуть грі.

«Під час вивчення цього історичного періоду ми зрозуміли, що кораблі були дуже важливі. Саме так на континент потрапляли переселенці з інших країн, саме так в країну ввозили різні товари », - зізнається креативний директор.

«Французький флот в Йорктауні влаштував блокаду порту, заважаючи імпорту товарів. Це призвело до того, що британцям не вистачало харчів для своїх солдатів, що призвело до подальшої капітуляції Британії під час Американської революції. Це частина історії того часу. І коли ми це зрозуміли, то вирішили реалізувати морські битви ».

Assassin's Creed III готується до виходу в жовтні на PlayStation 3 і Xbox 360. Реліз PC версії відбудеться на місяць пізніше.


Розробники The Walking Dead навіюють нам сум

В той час, як більшість ігор створені для того, щоб викликати у гравців тільки позитивні емоції, студія Telltale створювала The Walking Dead, щоб геймери трохи посумували. Команда хотіла, щоб гравці представили, як було б жити в ігровому світі.

«Працюючи з хлопцями з Telltale, я сказав, що The Walking Dead повинна бути сумною. Ми хотіли добитися, щоб гравці відчували смуток і жаль. Хочеться додати грі емоційної атмосфери, щоб люди представили і відчули, як було б жити в такому світі. Було б чудово, якби в нас вийшло », - говорить автор однойменних коміксів, Роберт Кіркман (Robert Kirkman).

«І Telltale дійсно постаралися створити емоційний геймплей - не просто моторошний, а захоплюючий. Ми вирішили рухатися в цьому напрямку з самого початку. Але тип гри, механіка геймплею - все це зробила команда Telltale ».

Кіркман не збирається розповідати, як в ігровий світ проникла інфекція, яка перетворила людей в зомбі.

«Я не збираюся цього робити, тому що дія The Walking Dead розгортається в дуже реалістичному і приземленому світі. Як тільки розповідаєш, як зомбі потрапили в світ і почали полювати за людьми, все відразу перетвориться на наукову фантастику. Будь-які пояснення причин, за якими зомбі бродять по окрузі зроблять гру менш приземленою, менш драматичною і менш реалістичною », - пояснив він.

Реліз наступного епізоду The Walking Dead спочатку планували на середину серпня, проте гра трохи затримується. Telltale поки не робили офіційних заяв з приводу перенесення релізу.


16- бітний Borderlands

2K Games і Gearbox вирішили показати, як виглядала б сама перша версія Borderlands, якби її випустили в 1989 році. Розробники запустили на офіційному сайті браузерну гру, в яку може зіграти кожен.

16-бітний шутер пропонує спробувати себе в ролі одного з персонажів Borderlands 2 з різним видом зброї і наборів характеристик. Гравцям належить пройти декілька різних рівнів в стилі арени і вистояти проти наступаючих хвилями ворогів.

«Borderlands не завжди була відполірованою до блиску грою, як сьогодні! Спробуйте оригінальну версію 1989 року в стилі олд скул і подивіться як все починалося ».


Black Isle Studios повстала з попелу

Розробники Fallout і Fallout 2, студія Black Isle повстала з мертвих. В мережі з'явився вебсайт студії, що належить Interplay Entertainment, а також профіль у соціальній мережі Facebook.
«Нашою метою завжди було створювати кращі рольові ігри в світі. Black Isle Studios повернулася », - заявив виконавчий директор Black Isle, Ерв Каєн (Herve Caen).

Засновник Interplay, Брайан Фарго (Brian Fargo) відмовився від коментарів, відзначивши, що у нього недостатньо інформації для підтвердження або спростування новини. Тим часом Каєн продовжив розповідати про майбутнє студії:
«Black Isle Studios повертається до видання ігор і запрошує талановитих людей приєднатися до команди, щоб принести на ринок нові рольові ігри ААА класу, засновані на популярних серіях ігор Interplay».
«Возз'єднуючи стару команду, перед нами відкриваються нові можливості, яких не було раніше. Сьогодні я бачу величезний потенціал проектів Black Isle Studios на основі розширених можливостей онлайнових і мобільних платформ ».
В 2003 році вся команда Black Isle була звільнена через важке фінансове становище Interplay. Засновник студії, Фергус Уркхарт (Feargus Urquhart) заснував Obsidian Entertainment, куди прийняв більшу частину своїх колег.
Interplay поки замовчує деталі воскресіння Black Isle і про майбутні проекти студії, але пообіцяла незабаром розповісти про все.

Любіть Україну, як сонце, любіть,
Як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
Любіть у годину негоди.
Любіть Україну у сні й наяву,
Вишневу свою Україну,
Красу її, вічно живу і нову,
І мову її солов’їну.
Між братніх народів, мов садом рясним,
Сіяє вона над віками…
Любіть Україну всім серцем своїм
І всіми своїми ділами.
Для нас вона в світі єдина, одна
В просторів солодкому чарі…
Вона у зірках, і у вербах вона,
І в кожному серця ударі,
У квітці, в пташині, в електровогнях,
У пісні у кожній, у думі,
В дитячий усмішці, в дівочих очах
І в стягів багряному шумі…
Як та купина, що горить — не згора,
Живе у стежках, у дібровах,
У зойках гудків, і у хвилях Дніпра,
І в хмарах отих пурпурових,
В грому канонад, що розвіяли в прах
Чужинців в зелених мундирах,
В багнетах, що в тьмі пробивали нам шлях
До весен і світлих, і щирих.
Юначе! Хай буде для неї твій сміх,
І сльози, і все до загину…
Не можна любити народів других,
Коли ти не любиш Вкраїну!..
Дівчино! Як небо її голубе,
Люби її кожну хвилину.
Коханий любить не захоче тебе,
Коли ти не любиш Вкраїну…
Любіть у труді, у коханні, у бою,
Як пісню, що лине зорею…
Всім серцем любіть Україну свою —
І вічні ми будемо з нею!
URL зворотнього посилання для цього запису