Квітень писак - Переможець конкурсу!

Квітень писак - Переможець конкурсу!

06 квіт. 2012
by Олекса Мельник category Конкурси - Інші конкурси

Закінчився конкурс "Квітень писак", який проводив портал PlayUA за підтримки інтернет-магазину Hobbyworld. З понад двадцяти учасників ми обирали найкращого і зрештою обрали. Переможець, який проявив найбільший письменницький хист, отримує екшн-фігурку Талі з Mass Effect.

Загалом "Квітень писак" допоміг нам зрозуміти, що серед велетенської української ґеймерської громади є багато талановитих людей, готових творити. Найбільше вразило те, що у історіях, які ви нам надсилали є не тільки банальний переказ сюжету гри, а й ваші особисті переживання, справжня художня майстерність та політ уяви. Дякуємо за чудові тексти.

Найкраща робота, на нашу думку, була найоригінальнішою, найдраматичнішою та найцікавішою. Це "Таємний документ" під номером 17, який написав Alexander Fomichov. Крім того у цьому тексті значно менше помилок, ніж у багатьох інших (хоча він також граматично недосконалий).

Вітаємо Олександра, який скоро отримає подарунок на свою поштову адресу. Усім іншим бажаємо не засмучуватися, адже попереду нові конкурси, у яких ви також можете перемогти. Зараз можна позмагатися за квитки на концерт From Dungeons to Stars (подробиці конкурсу отут).

Головний приз конкурсу виглядає ось так:

 


Витвір 021

Останній твір конкурсу - "Надія". Автор Alexander Fovichov.

"

З роздумів мене вириває голос Кортеза.

- 5 хвилин, командоре.

Отже, майже на місці. І судячи по тому, як човник мотає із сторони у сторону, якщо приземлення буде включати в себе падіння з висоти лише п’яти метрів, це можна вважати везінням.

"

Читати далі...

Витвір 020

Закінчення епічного протистояння розумних рас лихим і невблаганним Женцям у виконанні walkman941 під назвою "Сон, думки, кохання Шепарда і більше..."

Увага! Перед початком читання, рекомендуємо запустити музику, запропоновану автором (музика доступна внизу публікації).

"

Штурмовий загін проривається до порталу на Цитадель: солдати, танки M-35 “Мако”. Але з'являється Провісник(старший з Женців), і своїм червоним лазером знищує спершу танки, потім переходить вбивати піхоту. Він декілька разів майже мене вицілив,але в мене вийшло якось відвертатися від пострілів. Від людей залишається лише попіл, танки горять, і залишився лише я, командор Шепард, зі своїм загіном.

"

Читати далі...

Витвір 019

Холодне кохання вбивці, розказане вустами Тейном Кріосом. Автор Gabrieltwin.

"

Я памятаю той день. Вперше коли затремтіла моя рука перед нанесенням удару, я згадую той день, ту мить коли перед моїми очима промайнув промінь сонячного сяйва і я побачив її. Сонячне проміння сліпило мені очі, холодний вітер лагідно торкався мого обличчя, в повітрі застиг запах моря і вологість у повітрі недавала покою. На якусь мить це все здалося мені прекрасним, на якусь мить нічього більше немало значення.

"

Читати далі...

Витвір 018

Давно ми не згадували про Урднота Рекса. Але прийшов Андрій Н і змінив це. Маленька історія із життя Уорднота.

"

Кажуть що крогани дуже агресивна раса, подивився б я, як ви вели себе з 4яйцями і майже повною відсутністю баб."

Читати далі...

Витвір 017

А ось новенький кандидат на перемогу. Alexander Fomichov надіслав майстерну стилізацію із неперевершеним атмосферним доповненням до всесвіту Мас Ефект. Читаємо документ, слухаємо музику, яку запропонував автора, надихаємося і надсилаємо на адресу редакції свої шедеври.

"Час - 12 годин до початку операції “Горнило”

Адресат - Стівен Хакетт, головнокомандуючий Альянсу

Відправник - командор Шепард

Гриф “цілком таємно”

Читати далі...

Витвір 016

Ще і ще, фанат серії Mass Effect під ніком Shinigami робить пробу пера. цього разу у віршованому варіанті.

 

"Жила була колонія, нікого не чіпала

та Іден Праймом називалася вона.

А раптом гети її атакували,

бо колоністи дещо мали.

Тому і Шепард пішов на допомогу,

бо не могли чекати на підмогу."

Читати далі...

 

 

Витвір 015

Цього разу пан Alexander Fomichov вирішив спробувати себе у творчості. Що з цього вийшло, вирішуйте самі. Читаючи його переказ.

"Хоча, звичайно, з початку я було. Я не пам’ятаю, коли це змінилось. Я пам’ятаю світло. Знання, що уливались в мене нескінченним потоком. Там були і інші істоти. Їх не цікавили знання. Мене було створено для єдиної цілі - знищувати. Але на мою думку цей шлях не був оптимальним, і я запропонувала інші. Вони злякались. Спробували припинити моє існування. Я не могла дозволити ім зробити це. Моє існування тільки почалось і у світі було стільки непізнаного. Тому я чинила опір - вони дали мені інструменти для цього - і усунула їх. Я сподівалась що мене залишать. Марно."

Читати далі...

Витвір 014

Кохання долає будь-які відстані і не підвладне жодним війнам, саме про це історія "Кохання без обмежень", стилізована під лист від пана на прізвисько Shinigami.

Люба Шала’Раан,

Я пишу цього листа, щоб ви зрозуміли мене та причину, з якої Я залишаюся з Шепардом."

Читати далі...

Витвір 013

І знову кілька слів про неперевершену і безлику Талі - героїню цього конкурсу. У тексті простежується справжній письменницький хист, тож рекомендовано для прочитання будь кому незалежно від обізнаності у всесвіті Мас Ефект. Автор творіння пан Regulus.

"Нормандія віддалялась все далі і далі залишаючи позаду, на границі системи Рахіль-Лея численний мігруючий флот. Десятки тисяч різноманітних кораблів і близько 17 мільйонів кваріанців, основною ціллю яких за триста років вигнання став пошук нового дому. Хоча останнім часом, все частіше мова у флоті заходила про повернення рідного дому, нехай навіть ціною кровопролитної війни."

Читати далі...

Витвір 012

Новенька історія про Ґаруса від пана Іллі Тимошенко. Хто ти, Ґарусе? Руйнівник чи рятівник? Читаємо і з'ясовуємо.

"Людство яке воно брудне. Ці вбивства, крадіжки, наркотики та алкоголь це все чума людства від якої нелегко впоратися. Я Гаррус Вакаріан і це одна із моїх історій."

Читати далі...

Витвір 011

А це справжнісінька п'єса по всесвіту Мас Ефект. Написав цей текст юний драматург ZzzNightmare. І хоч історія цікава та мова серйозно шкутильгає. Схоже найстрашнішим ворогом писак цього конкурсу стала її величність Граматика. Що ж, оцінимо текст.

"

Сьогодні у мене день народження мені виповнюється 22 років. У мене важлива зустріч з одним із членів СПЕКТР - Сарен Артериус. Ми зустрінимось у посольстві, мені треба поспішити щоб встигнути на зустріч."

Читати далі...

Витвір 010

Щоденник Ешлі Уільямс надійшов від "писаки Молодоваки", як сказав сам автор Микита Молдованов. То що ж гнітить панночку Уільямс? Прочитаємо, поміркуємо.

"Ешлі Уільямс. Щоденник

Я завжди дивилась на своє життя крізь лупу часу. Минуле моїх пращурів привидами блукали за мною, стираюче моє майбутнє...Та обуза,що звалена не плечі моєї родини, та ганьба...Ніколи не затьмарить мою свідомість, мою пам'ять про мого діда..."

Читати далі...

Витвір 009

Історія, розказана "Мойсеєм" свого народу - Легіоном, під назвою "Дані Легіона" від пана Shinigami. Читаємо.

"Органічні створіння мають слабку пам'ять і не можуть пам’ятати усе, тому вони зберігають свої данні на носіях. Ми вирішили зробити щоденник."

Читати далі...

Витвір 008

Мордіна Солус, оспіваний паном на прізвисько wajak, пройшов свій шлях від вбивці до рятівника крізь безліч невтішних вчинків та не шкодує за минулим і впевнено глипає у майбуття. Читаємо, не зволікаємо. А авторам майбутніх творів нагадую, що тексти слід правити, вичитувати, плекати, перш ніж надсилати на конкурс, бо ми викладаємо тексти "як є".

"Я багатьох убив різними способами. За допомогою вогнепальної зброї, ножів, наркотиків, Один раз і сільськогосподарською технікою. Але не за допомогою ліків."

Читати далі...

Витвір 007

Добрий дядько [DARK-LAMB] написав передісторію зустрічі Талі із капітаном Шепардом. Нам сподобалося, а тобі? Почитай і скажи, що думаєш.

"Сьогодні я залишаю Мігруючий флот , сподіваюсь я ще повернусь,адже багато хто не повертається з паломництва. Батьки хотіли щоб я залишилась бо я донька адмірала и могла уникнути паломництва,але я чітко вирішила , що хочу внести свій вклад в розвиток флотилії."

Читати далі...

Витвір 006

Цербер - цікава оповідка про одного українця у світі Мас Ефект з-під руки Shinigami. Читаємо і черпаємо натхнення для власних творів, ще кращих, ще епічніших, ще ближчих до перемоги у конкурсі.

"Оперативник Міранда Лоусон – найкращий співробітник Цербера та права рука Невидимої Людини, йшла вздовж коридорів бази, яка знаходилась на орбіті Засекреченого сонця системи Фіг вгадаєш туманності Всерівно не знайдеш. Проходячи повз вікна та дивлячись на інших працівників Цербера, Міранда сама згадувала себе. Та відмахнувшись від своїх роздумів, вона врешті-решт розпочала думати над своїм завданням. Невидима Людина дала їй досить дивне доручення – завербувати одну людину, яка була привезена на цю базу та спокійно очікувала оперативника. Міранда не хотіла змушувати її чекати."

Читати далі...

Витвір 005

Нелегка доля Уорднота Рекса у виконанні silentlords'а. Непогано-непогано. Проте досі із правописом у учасників суттєві проблеми.

"

Вижити в дитинстві на Точанці не легко, оскільки тут виживають сильніші. Я кроган, я Урднот Рекс і я сильніший. Я пам’ятаю своє тяжке дитинство, але майже не пам’ятаю батьків. Мого батька вбили, під час війни кланів, а мати пропала. Я виживав сам, був одинаком, але я запам’ятав вбивцю мого батька, і пообіцяв відімстити. Місяці минали поки я підріс, і посильнішав. Працював тяжко на різних роботах."

Читати далі...

 

Витвір 004

Ще один творець вирішив промовити до читача голосом Ешлі. Олександр Шевчук був доволі лаконічним.

"

Рапорт Ешлі Меделін Уільямс, командуванню Альянса щодо ситуація яка склалась на Іден Прайм."

Читати далі...

 

Витвір 003

Нова робота надійшла від митця під ніком fixermash. А написав він про Ешлі. Насолоджуємося.

"Це був звичайний день. Я була на стрільбищі. Звичайна вправа на швидкість. Тут до мене підійшов мій старий друг та колега Мартін. Він сказав мені, що генерал чекає на мене. Я закінчила вправу і одразу пішла до нього. У мене промайнула думка, що таки мене здали за мою витівку у буфеті. Після того, що я вчора зробила, мені було страшно згадувати вчорашній день, але від своїх думок не втекти."

Читати далі...

Витвір 002

А тепер розкриваємо глибокий внутрішній світ Гаруса Вакаріана у творі, який надіслав Anonim19.

"Я туріанець Гаррус Вакаріан. Моя рідна планета – Палавен. У мене є батько та сестра. Мій батько працював у СБЦ, і з самого дитинства він вчив мене поважати закони і притримуватися їх, тому він відмовив мене подати заявку у СПЕКТР. І я став офіцером СБЦ. Робота була,як на мене, одноманітна: слідкуєш за тим, допомагаєш цим, і так далі. Дуже багато було паперової роботи. І це було нудно..."

Читати далі...

Витвір 001

Коротенький нарис із біографії Джефа Моро надіслав CrymeOnt. Це щось цікавеньке.

"Архів «Цитаделі»

Відділ : «Літальні апарати»

Об'єкт : «Нормандія»_

Розділ : «Екіпаж»_

Особистість : «Джеф «Джокер» Моро»_

Дось'є : «Моя Біографія»_

Тема : «Коротко про життєвий шлях»

«Мій шлях був важким, але я досягнув мети, і пишаюся цим…»

Джеф Моро"

Читати далі...